nieuws

Facultatieve
Sponsors

Sterrenherdenkingsboom voor een mooie herinnering

10 december 2008

Veel mensen hebben rondom de kerstdagen extra moeite met het verlies van een dierbare. In een Sterrenherdenkingsboom hang je een ster ter nagedachtenis aan die persoon. Dit kan tussen 14 en 30 december in bijna 30 gemeenten en ook op internet. Op 14 december hangt Frank Sanders, partner van de in 2007 overleden Jos Brink, in Amsterdam de eerste ster in de boom.

De kerstperiode is voor veel mensen een periode waarin ze een overledene extra missen. Lydia de Jong zag dit en wilde hier iets mee doen. Zij nam het initiatief voor de Sterrenherdenkingsboom, geholpen door Arjan Steigenga. Het idee van de Sterrenherdenkingsboom is om in zoveel mogelijk gemeenten een kerstboom te plaatsen waarin inwoners een ster kunnen hangen ter nagedachtenis aan een overledene. Dit jaar is de eerste editie en er staan nu al bomen in bijna dertig gemeenten. Samen met Lydia en Arjan gaat Monuta de Sterrenherdenkingsboom de komende jaren uitbouwen tot een landelijk herinneringsmoment.

Op verschillende locaties staat, met dank aan de deelnemende gemeenten, tussen 14 en 30 december een kerstboom. Bijvoorbeeld in Amsterdam.
Maastricht en Leeuwarden. De sterren zijn te beplakken, beschrijven of van een foto te voorzien. Ze zijn weersbestendig en gratis af te halen. Vaak bij een stadhuis, gemeentehuis of uitvaartcentrum. Mensen die niet in de gelegenheid zijn een boom te bezoeken, kunnen terecht op internet. Op Sterrenherdenkingsboom.nl kun je online een ster in een boom hangen. Op deze site staan ook de exacte plaatsen van de Sterrenherdenkingsbomen en de locaties waar de sterren te verkrijgen zijn.

Speciaal voor de start van het project Sterrenherdenkingsboom is een cd single opgenomen. Aan het nummer ‘Together we will stand’ werken verschillende musicalsterren, waaronder Tony Neef en Maaike Widdershoven, mee.

Elk einde is het begin van een mooie herinnering. Dat is waar Monuta voor staat en de belangrijkste reden dat Monuta de Sterrenherdenkingsboom een warm hart toedraagt.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >