nieuws

Facultatieve
Sponsors

Veel dodelijke ongevallen met e-bikes

21 september 2017

E-bikes zijn populair bij ouderen die door de fiets met elektrische ondersteuning langer mobiel blijven. Maar de e-bikes blijken erg gevaarlijk, vooral voor ouderen die de e-bike nog niet onder controle hebben. Inmiddels is de e-bike dodelijker dan de bromfiets, dat meldt het AD.

Tussen 2014 en 2016 kwamen 79 e-bikers om het leven. Alleen in 2016 waren dat er al 28. De politie roept e-bikers op om een helm te gaan dragen. Dat is voor hun eigen veiligheid veel beter. Ook is het aan te raden om eerst een cursus te volgen zodat mensen wat handigheid hebben met de e-bike voordat ze zich in het verkeer begeven. Verder is het belangrijk om te realiseren dat het steeds drukker wordt op de fietspaden in Nederland. E-bikes gaan vaak veel harder dan gewone fietsen waardoor er grote snelheidsverschillen ontstaan op het fietspad.

In totaal vielen vorig jaar 629 doden in het verkeer in Nederland.

Reageer op dit artikel

Reacties:


21 september 2017 om 10:40

evdn

Er is een groot verschil tussen E-bikes met trapondertsteuning (gaan net iets harder dan een gewone fiets met versnellingen en een peddelec(meer dan 25 - 45 km/u, soms harder dan een brommer).Deze moeten zelfs de weg op.
Deze moeten ook een helm op.
PS
De meeste E-bikes met trapondersteuning hebben zelfs moeite tegen de wind in te rijden !


Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 - 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE