nieuws

Facultatieve
Sponsors

ABN-Amro: ASR koopt Monuta of Yarden op korte termijn

21 september 2017

ASR kan na Generali Nederland op korte termijn ook Yarden of Monuta overnemen, zo verwachten analisten van ABN-AMRO. Dat bericht de Telegraaf vandaag. Volgens de Telegraaf is ASR 'de enige serieuze koper in de Nederlandse markt'.

Opvallend is het verschil in getaxeerde waarde door de analisten. Zo zou Monuta een geschat marktaandeel hebben van 17 tot 18% en rond de € 250 miljoen moeten kosten. Yarden heeft volgens ABN Amro een marktaandeel van 8% en mag weg voor de helft, zo'n € 125 miljoen.

In 2013 poogden Yarden en Monuta nog te fuseren maar dat liep op niets uit. ABN Amro schat dat ASR nog € 600 miljoen beschikbaar heeft voor overnames.

Zie http://www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/asr/29329375/___ASR_kan_Monuta_of_Yarden_kopen___.html

Reageer op dit artikel

Reacties:


22 september 2017 om 17:15

Vervoort

Die analisten van ABN-AMRO zitten te slapen. Yarden en Monuta zijn geen bedrijven met aandeelhouders, maar verenigingen. Verenigingen zijn niet te koop.

Deze verenigingen zullen hun verzekeringsactiviteiten of uitvaartbedrijf wel in een aparte NV of BV hebben zitten, maar waarom zouden ze die verkopen? De vereniging heeft niets aan een smak geld op de bank, maar zal een vinger in de pap willen blijven houden in de kwaliteit en kosten van de dienstverlening aan de leden. Dat deze verenigingen geen bedrijven met commerciële belangen zijn, maakt ze aantrekkelijk om een verzekering bij af te sluiten.

Ik ben vroeger verzekerd geweest bij ASR en ik had er een hypotheek: een groot rampenplan. Er moesten advocaten aan te pas komen aan ASR aan haar afspraken en verplichtingen te houden. ASR liet zich kennen als een schofterig en hufterig bedrijf dat willens en wetens verplichtingen niet nakomt.
Als een uitvaartverzekeraar ooit wordt overgenomen door ASR: vlucht weg!


Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 - 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE