nieuws

Facultatieve
Sponsors

Crematorium en Uitvaartcentrum Noordoost Fryslân officieel geopend

29 september 2017

Vandaag, donderdag 28 september, is het nieuwe Crematorium en Uitvaartcentrum Noordoost Fryslân in Dokkum officieel geopend. Locoburgemeester en wethouder van de gemeente Dongeradeel, de heer Pieter Braaksma, verrichtte de officiële openingshandeling. Hij noemde het crematorium en het vernieuwde uitvaartcentrum een aanwinst voor de gemeente Dongeradeel én voor de regio.

Op 1 april van dit jaar nam Respectrum Crematoria B.V. de dienstverlening over van Begrafenis- en Crematievereniging “Dokkum en Omstreken”. Wat volgde was een ingrijpende inpandige verbouwing van het uitvaartcentrum aan de Rondweg-West en de aanbouw van een crematorium. Al op 15 augustus jl. startte het nieuwe Crematorium en Uitvaartcentrum Noordoost Fryslân met haar dienstverlening. Tot een officiële opening kwam het echter nog niet. Die vond vandaag plaats onder grote belangstelling.

Vertrouwen

Het nieuwe Crematorium en Uitvaartcentrum Noordoost Fryslân maakt deel uit van Respectrum Crematoria, dat actief is in Nederlandse en Duitse Uitvaartbranche. Algemeen directeur van Respectrum Crematoria, de heer Bert van der Weide: ‘Dokkum heeft een groot achterland. Daarmee was het zeer aantrekkelijk voor ons om juist hier een crematorium te vestigen. Dat ging niet zonder slag of stoot. Dat we vanmiddag het nieuwe Crematorium en Uitvaartcentrum Noordoost Fryslân officieel mogen openen is mede te danken aan de medewerking van de gemeente Dongeradeel, maar vooral ook aan die van de Begrafenis- en Crematievereniging “Dokkum en Omstreken”, die ons het volle vertrouwen gaf.’

Lef

De officiële openingshandeling werd verricht door locoburgemeester en wethouder van de gemeente Dongeradeel, de heer Pieter Braaksma: ‘De uitvaartwensen van mensen veranderen. Daarom zijn we als gemeentebestuur zeer ingenomen met de komst van het crematorium. Mensen hoeven nu niet ver meer te rijden voor een crematie.’ Braaksma roemde ook het bestuur van Begrafenis- en Crematievereniging “Dokkum en Omstreken”. “Het vergt lef om na jaren van fuseren met andere begrafenisverenigingen nu het heft uit handen te geven aan Respectrum.’

Open Dag op zaterdag 30 september a.s.

Het nieuwe Crematorium en Uitvaartcentrum Noordoost Fryslân beschikt over een ruime ontvangsthal, een grote ceremonieruimte, drie opbaarkamers, een familiekamer en een foyer. Manager Linda van der Deen: ‘Vanmiddag was een middag voor genodigden. We willen ook de inwoners van Dokkum en wijde omgeving graag kennis laten maken met onze faciliteiten. Dat kan op de Open Dag op zaterdag 30 september a.s. Tussen 09.30 en 16.00 is een ieder van harte welkom.

Over Respectrum Crematoria B.V.

Respectrum Crematoria B.V. is actief in de Nederlandse en Duitse uitvaartbranche en zet sterk in op klantwaardigheid en duurzaamheid.

Meer informatie

Op de site van In-Dokkum.nl staat een uitgebreid fotoverslag van de openingsplechtigheden.

Voor meer informatie over een begrafenis of crematie in Friesland, kijk op de speciale Friese uitvaartsite Uitvaart.frl.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 - 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE