nieuws

Facultatieve
Sponsors

Waarom verlies na zelfdoding extra aandacht vraagt

7 september 2017

Op zaterdag 16 september vindt tussen 15.00 en 17.00 uur een lotgenotenbijeenkomst plaats in vergaderlocatie Het Sterke Water in Spaarndam. De bijeenkomst is bedoeld voor de nabestaanden of naasten die na een zelfdoding achterblijven.

Wat de rouw bij zelfdoding bemoeilijkt, is dat het slachtoffer ook de dader is. Dat maakt het rouwen zo complex. Verschillende thema’s hebben daarnaast specifiek te maken met zelfdoding. De vele vragen, het politieonderzoek, de zinloosheid, geen afscheid kunnen nemen, tegenstrijdige gevoelens als opluchting en gemis, boosheid, radeloosheid, schuldgevoel en moeheid.

Dat maakt dat rouw na zelfdoding net even anders. Als nabestaande kun je leren hoe hiermee om te gaan en de weg in het leven weer terug te vinden. Het is steunend en leerzaam te horen hoe anderen dat doen. Als je het verlies op een andere manier bekijkt, draagt dit uiteindelijk bij aan een betere gezondheid, zowel geestelijk als lichamelijk. Dat is waarom we op zaterdag 16 september deze middag organiseren in Het Sterke Water in Spaarndam-West.

Wil jij meedoen? Dat kan. Op onze mooie, eeuwenoude plek aan het water in Spaarndam, wordt de middag gevuld met verhalen, muziek, gedicht en stilte. Luisteren naar en delen met elkaar. Ondanks het zware thema proberen we ook de luchtigheid te bewaren. De bijeenkomst wordt geleid door Chantal Visser – de Mol (de Rouwvrouw). Zij is Alternatief Psycholoog en Theoloog en begeleidt zowel groepen als individuen in het omgaan met verlies en rouw.

Deelnemen alleen na aanmelding dit kan via info@hetsterkewater.nl of 06 83947073.
Deelname kost 17,50 euro per persoon.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 - 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE