nieuws

Facultatieve
Sponsors

Museum Tot Zover wint het Centercom Subsidiefonds

20 september 2017

Museum Tot Zover heeft het Centercom Subsidiefonds gewonnen. Dankzij deze prijs kan het museum een jaar lang een landelijke buitenreclamecampagne uitvoeren t.w.v. €50.000. Het doel van de campagne is om bewustwording rondom de dood te vergroten. Want wanneer je bewust bent van de dood, kan je het leven beter omarmen. Deze boodschap wordt niet eng of spannend gemaakt, maar juist toegankelijk en creatief. Met mascotte Kleine Hein in de hoofdrol.

Kleine Hein zal tijdens de buitenreclamecampagne centraal staan. Kleine Hein is de museum kinderversie van Magere Hein, de personificatie van de Dood, ook wel ‘de man met de zeis’ genoemd. De zeis symboliseert het feit dat iedereen ooit sterft. Kleine Hein is een guitig stripfiguurtje, met “een snoezig roze zeisje, vertederend ontvleesde knookjes en twee koddige melktandjes in zijn kale schedeltje”, aldus Sylvia Witteman in haar Volkskrantcolumn.

Centercom Subsidiefonds

De jury koos unaniem voor Museum Tot Zover. “De boodschap is geschikt voor jong en oud, ingestoken met sterk campagnebeeld en opvallende teksten, wat voor ons de reden is Museum Tot Zover tot winnaar van onze prijs uit te roepen” aldus de jury van het Centercom Subsidiefonds. Deze prijs is een mooie kans voor het museum. Als klein museum moet er vaak creatief worden omgegaan met beperkte middelen. Voor de duur van één jaar zal Museum Tot Zover met de buitenreclamecampagne ‘Pluk de dag’ te zien zijn in het straatbeeld van Nederland.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >