nieuws

Facultatieve
Sponsors

Wethouder Hans Kokke opent nieuwe Lindentuin aan Oude Lind in Tilburg

13 september 2017


Wekenlang is er hard gewerkt aan de Lindentuin bij Het Afscheidshuis van Uitvaartbegeleiding In Harmonie aan de Oude Lind in Tilburg.
Vrijdag 15 september wordt de tuin officieel geopend door wethouder Hans Kokke. Tevens is er een heropening van het naastgelegen Afscheidshuis wat een make-over kreeg.

Op de plek waar nu een kleine oase van rust is, stond voor kort nog een onbewoonbaar verklaarde woning. Na de sloop ontstond hier de perfecte plek voor een mooie stadstuin naast het al bestaande Afscheidshuis. “We Willen nabestaanden een plek geven waar ze zich kunnen terugtrekken als het ze te moeilijk wordt”, vertelt uitvaartbegeleidster Gerrie van Oirschot.

Lindebomen

Lindebomen

Omdat het Afscheidshuis een typisch Tilburgs pand is, was de keuze voor een echte stadstuin snel gemaakt. Het resultaat is een lichte tuin met vijf grote lindebomen, lavendel en hortensia’s. De tuin wordt door een hekwerk - verborgen achter taxushagen - afgeschermd van de drukke weg. Een overkapping met daaronder een zitje biedt ook buitenruimte voor nabestaanden wanneer het weer wat minder is. “Als speciaal plekje is er een bankje met een bijzondere tekst erop, die we onthullen op de openingsavond”, vertelt Gerrie. Voordat de nieuwe Lindentuin werd aangelegd, heeft ook Het Afscheidshuis een make-over gekregen. Zo zijn er invalidentoiletten gerealiseerd en is de huiskamer heringericht met onder meer een nieuw keukenblok, nieuw plafond en nieuwe vloer. “Ondanks dat het al met al behoorlijk lang heeft geduurd, is het resultaat erg mooi”, zegt Gerrie. “Met de komst van de Lindentuin hopen we recht te doen aan de wens van vele nabestaanden.”

Uitnodiging opening

De Lindentuin en het vernieuwde Afscheidshuis worden vrijdagavond 15 september officieel geopend door wethouder Hans Kokke. Wij nodigen u van harte uit om vanaf 20.00 uur hierbij aanwezig te zijn. De plechtigheden vinden om 20.30 uur plaats waarna er nog tijd is voor een hapje en een drankje.
Ter gelegenheid van de feestelijke opening staat er een collectebus klaar t.b.v. het Ronald Ronald McDonaldhuis in Tilburg. Het opgehaalde bedrag wordt door Uitvaartbegeleiding In Harmonie verdubbeld.


Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >