nieuws

Facultatieve
Sponsors

Aankondiging ruimen graven begraafplaats in Sprang-Capelle

25 september 2017

De gemeente Waalwijk heeft het voornemen om op de algemene begraafplaats aan de Heistraat in Sprang-Capelle een aantal graven te ruimen. Het gaat om 317 algemene graven in de grafvakken C, D, E en G, waarin de laatste bijzetting tenminste twintig jaar geleden plaats vond. 20 jaar is de termijn van grafrust die van toepassing is voor deze grafvakken. Op de graven rusten geen bewaartermijnen voor de grafmonumenten. De graven waar het om gaat zijn gemarkeerd met een geel bordje.

Contact nabestaanden en belanghebbenden

Een ruiming is een ingrijpend proces voor nabestaanden. Om met nabestaanden van de graven in contact te komen en met hen de opties voor verplaatsen/herbegraven te bespreken, gaan we een uitgebreid communicatietraject in van 1 jaar, wat overigens wettelijk is voorgeschreven. Dit communicatietraject zal op zowel lokaal als landelijk niveau plaatsvinden. Het communicatietraject wordt gesloten op 15 mei 2018.

Tijdstip ruiming

De ruiming van de graven is in juni 2018. Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden is de begraafplaats gedeeltelijk gesloten.

Stoffelijke resten

Er zijn verschillende mogelijkheden voor herbegraving van de stoffelijke resten. Hierover willen wij u tijdens de informatieavond verder informeren, zodat u weloverwogen een keuze kunt maken. Indien er geen persoonlijke keuzes worden gemaakt, zullen de stoffelijke resten gescheiden worden herbegraven in een verzamelgraf op de begraafplaats. Dit is kosteloos. Een naamsvermelding op dit verzamelgraf is tegen betaling mogelijk. Op aanvraag is een overzicht van de diverse mogelijkheden en kosten beschikbaar.

Nabestaanden die wensen dat de stoffelijke resten niet worden herbegraven in een verzamelgraf, maar op een andere wijze, kunnen dat tot uiterlijk 15 mei 2018 aangeven bij de gemeente. Een modelbrief is bij de beheerder van de begraafplaats en in het stadhuis te krijgen. Wij wijzen u er wel op dat handhaven van het huidige graf geen optie is.

Grafbedekkingen

Bij de ruiming van een graf, wordt een eventueel grafmonument verwijderd. De grafbedekking kan (gedeeltelijk) worden afgehaald. Nabestaanden kunnen dit tot uiterlijk 15 mei 2018 schriftelijk kenbaar maken. Bij de beheerder is hiervoor een formulier af te halen. De afhaaldagen voor (delen van) grafmonumenten zijn op vrijdag 1 en zaterdag 2 juni 2018.

Nieuwsbrief

De gemeente Waalwijk vindt het belangrijk u zo goed mogelijk te informeren over het verloop van de ruimingswerkzaamheden op deze begraafplaats. Daarom wordt er regelmatig een nieuwsbrief opgesteld. Heeft u interesse voor deze nieuwsbrief? Stuur dan een e-mail naar: info@verhagenkaatsheuvel.nl
De nieuwsbrief wordt ook in het info bord op de begraafplaats geplaatst.
Voor nadere informatie, een kostenoverzicht of de modelbrief kan op werkdagen contact worden opgenomen met:
Mevr. Angelique van Delft (Tel) 0416-683456 (E) avandelft@waalwijk.nl
(aanwezig maandag, dinsdag en donderdag tot 15.00 uur)
Dhr. G. Verhagen, beheerder (Tel) 06-20011831 (E) gverhagen@waalwijk.nl
(aanwezig maandag, dinsdag en woensdag tot 12.00 uur)
Verhagen Kaatsheuvel (Tel) 06-57567549 of 0416-273428 (E) info@verhagenkaatsheuvel.nl
(aanwezig maandag tot en met vrijdag tot 17.00 uur)Bron: Gemeente Waalwijk

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >