nieuws

Facultatieve
Sponsors

Project ‘Vlinderkindcafé” ontvangt€ 2025,- van MonutaHelpt

25 september 2017


Het fonds Monuta Helpt heeft aan het Vlinderkindcafé een donatie toegekend van € 2025,- voor het verwezenlijken van de vierde bijeenkomst. Het Vlinderkindcafé is een vrijwillige organisatie die zich inzet voor ouders die een kind verloren zijn. De goededoelenorganisatie van uitvaartonderneming Monuta gaf de bijdrage vanwege het maatschappelijk belang van het project.

Het Vlinderkindcafé biedt bijeenkomsten voor ouders met een overleden kind. Tijdens deze bijeenkomsten staat het ouderschap, het verdriet en het geluk weer kunnen omarmen centraal. Door samen in gesprek te gaan ontvangen de ouders steun en herkenning bij elkaar. Alles kan en mag deze middag besproken worden, er is geen taboe aanwezig.

December is de vierde bijeenkomst van het Vlinderkindcafé in regio Utrecht. Dankzij de donatie van Monuta Helpt kan het voor het eerst gratis bezocht worden. De organisatie is een inititatief van Nathalie van Stijn, zij wordt bijgestaan in de organisatie door Kelly van Maldeghem. Beide zijn zij moeder van een overleden kind en schrijven zij in hun blogs regelmatig hierover.

Wanneer ouders een kind verliezen, is het voor de omgeving vaak lastig om hiermee om te gaan. Dat het kind deel uit blijft maken van je leven is regelmatig lastig vorm te geven, maar het gevoel is er wel. Het Vlinderkindcafé bespreekt alle taboes en lastige situaties waar men zich in kan bevinden. Door gesprekken over mooie momenten en manieren hoe anderen dit vorm te kunnen geven krijgen ouders al snel handvatten om met bepaalde situaties om te gaan.

De middag start met een welkom, waarbij er ‘praatkaarten’ worden besproken. Naast de ongedwongen gesprekken zal ook een workshop aangeboden worden.
Kathy Beckers-Mansell die via haar Stichting Boeken van Betekenis de aanvraag voor de donatie morgelijk heeft gemaakt, zal deze middag spreken. Haar nieuwe boek, Rouwen om het verlies van je baby dat in november 2017 zal verschijnen bij uitgeverij In De Wolken van rouwdeskundige Riet Fiddelaers-Jaspers, zal aan de bezoekers van het Vlinderkindcafé cadeau gedaan worden.

Afgelopen 19 september 2017 kreeg het Vlinderkindcafé uit handen van ambassadeur Esther Snelders de cheque uitgereikt in de familiekamer van het crematorium Meerbloemhofvan Monuta. Het was een feestelijk moment waarop gevierd werd dat de uitvoering van het vierde Vlinderkindcafé, dankzij de donatie van Monuta Helpt, van start kan gaan.

Meer informatie over het project is beschikbaar op de website http://mylifeblogs.nl/vlinderkindcafe/.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 - 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE