nieuws

Facultatieve
Sponsors

Yarden & PC Hooft Almere openen begraafplaats voor overleden premature baby’s

Vlinderveldje voor een veel te vroeg afscheid

13 maart 2017

Vlinderveldje

Yarden & PC Hooft Begraafplaats en Crematorium Almere openen in samenwerking met Stichting Wensjes, de gemeente Almere en het Flevoziekenhuis op zaterdag 18 maart een Vlinderveldje voor overleden premature baby’s. Het Vlinderveld is de eerste begraafplaats in Almere waar ouders hun overleden kindje dat voor de 24ste week van de zwangerschap is overleden, kunnen begraven.

Vlinderveldje

Het Vlinderveldje ligt op het terrein van Yarden & PC Hooft Begraafplaats en Crematorium Almere. Locatiemanager Natasja van Kampen: ‘Omgaan met een groot verlies is zwaar. Afscheid nemen betekent voor iedereen iets anders. Ouders bepalen zelf of ze hun kindje willen begraven of cremeren. Met het Vlinderveldje kunnen zij en andere nabestaanden op hun eigen manier afscheid nemen van hun kindje. Zij kunnen de rustplaats persoonlijk aankleden, wat extra steun kan bieden in de verwerking van hun verlies. En dat is belangrijk, want een goed afscheid helpt je verder.’

Officiële opening 18 maart

Belangstellenden zijn zaterdag 18 maart van 11.00 tot 13.00 uur van harte welkom aan de Kruidenweg 3 in Almere voor de officiële opening van het Vlinderveldje. Jan Slagter van Omroep Max zal tijdens de opening het monument ‘De Vlinderhand’ onthullen. Het beeld van de hand waaruit vlinders opvliegen biedt hij aan namens Omroep Max aan Stichting Wensjes voor op het vlinderveld.

Over Yarden

Met bijna 100 jaar ervaring en een vereniging van bijna één miljoen leden is Yarden dé uitvaartorganisatie van heel Nederland. Als afscheidsspecialist ondersteunt en inspireert Yarden bij het organiseren en verzorgen van een passende begrafenis of crematie. Door voorlichting en het initiëren van diverse activiteiten en evenementen wordt bewustwording over leven, dood en afscheid bevorderd. Yarden maakt een persoonlijk afscheid voor iedereen bereikbaar en betaalbaar, omdat een goed afscheid mensen verder helpt. Met 200 vrijwilligers, 900 medewerkers (waaronder 102 lokale uitvaartverzorgers), 41 uitvaartcentra, 24 crematoria en 9 begraafplaatsen in Nederland zit Yarden altijd in de buurt.

Over PC Hooft

PC Hooft verzorgt al 85 jaar uitvaarten met respect voor de overledene en een goede herinnering voor de nabestaanden. Zij bezit diverse uitvaartlocaties in Noordwest-Nederland (van Hoorn tot Alphen aan den Rijn en van Haarlemmermeer tot Almere) en biedt tevens uitvaartverzekeringen en deposito’s. Tevens verzorgt zij voor diverse zorginstellingen het mortuariumbeheer. Zie ook www.pc.nl.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE