nieuws

Facultatieve
Sponsors

Drie speciale namen in herinneringsboom bij opening crematorium Veldhoven

31 maart 2017


De namen van Jenny Dillen – Baetslé, José Visser en Willy Braken zijn vrijdagmiddag (31 maart) onthuld als eerste namen in de herinneringsboom van crematorium Veldhoven. Dit gebeurde tijdens de officiële opening van het crematorium. Zaterdag 1 april is de open dag van 12.00 tot 16.00 uur voor het publiek.

Wethouder Ramaekers en DELA-adjunct-directeur Chris Beaulen verrichtten de openingshandeling door de drie namen te onthullen. Sinds de laatste week van februari is het crematorium en uitvaartcentrum van uitvaartverzekeraar en –verzorger coöperatie DELA in gebruik. Naar verwachting gaan er 500 tot 600 crematies per jaar plaatsvinden.

Herinneringsboom

Bijzonder voor de locatie is de ruim drie meter hoge herinneringsboom van metaal, waarin nabestaanden bladeren kunnen hangen met daarop naam, geboorte- en sterfdatum van een dierbare. Het is de eerste herinneringsboom in Nederland die DELA bij een van haar crematoria plaatst.

Namen

De drie namen zijn bewust gekozen. Op verzoek van wethouder Ramaekers van de gemeente Veldhoven is de naam van Jenny Dillen-Baetslé in de boom gehangen. Zij was de drijvende kracht achter de Samenloop voor Hoop in Veldhoven. Samenloop voor Hoop is een 24-uurs wandelestafette, waarmee geld wordt ingezameld voor wetenschappelijk kankeronderzoek. Mevrouw Dillen-Baetslé overleed in 2011 zelf op 58-jarige leeftijd aan kanker.

Door haar naam in de herinneringsboom te hangen wil de wethouder een ‘gewone’ Veldhovense vrouw eren. En via dat symbolische blaadje ook al die Veldhovenaren die in hun eigen leven of in dat van hun familie, vrienden of bekenden, met kanker te maken krijgen.

Kunstenares en vader

De naam van José Visser is in de boom gehangen, omdat zij de kunstenares van deze boom is. Zij heeft haar boom op deze plek helaas niet meer gezien, omdat zij vorig jaar overleed. De naam van Willy Braken heeft ook een plekje in de boom gekregen. Hij is de vader van een van de medewerkers van het crematorium. Zijn uitvaart was in februari de eerste die in het crematorium werd gehouden.

Open dag

Publiek is van harte welkom op zaterdag 1 april van 12.00 tot 16.00 uur om het crematorium en uitvaartcentrum te bekijken. Parkeren kan bij de locatie. Bij drukte worden pendelbusjes ingezet vanaf het nabijgelegen restaurant ’t Zand aan de Zandoerle 5 in Veldhoven. Zo kan tijdens de open dag de ovenruimte worden bekeken. Ook is er tal van informatie over het regelen van een uitvaart te verkrijgen. Ook de nabijgelegen begraafplaats doet mee aan de open dag

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE