nieuws

Facultatieve
Sponsors

Persoonlijk muziektheater over de dood bij “ Theater de Huiskamer “

31 maart 2017


De ‘Reality Revue’ van Groenteman & Vrouw (Jan Groenteman en Kiki Jaski) is toegankelijk muziektheater over de rauwe kantjes van het leven. ‘Broertje dood’ is een montage van liedjes, scènes en sketches rondom de dood. Daarin maken de persoonlijke verhalen van de dertienjarige Jan het meeste indruk.

De dood is misschien voor iedereen te groot en te veelomvattend om echt te bevatten, maar een dertienjarige doet in ieder geval niet alsof dat niet zo is. Die is boos, verdrietig, nieuwsgierig en egoïstisch – tegelijk en onomwonden. Ineens draait alles in het dagelijks leven om je broer, wordt alles overhoop geschopt vanwege je broer en vraagt iedereen de hele tijd: ‘Hoe is het met Piet?’

Met de theatervoorstelling ‘Broertje dood’ brengt Theatergroep Groenteman & Vrouw het publiek met elkaar in gesprek over de dood. Voor meer informatie: http://groentemanenvrouw.nl.

Datum en locatie

De voorstelling wordt aangeboden door Yarden Vereniging. Locatie: Theater de Huiskamer, Wilhelminasingel 10B.WEERT Datum: 11 april van 20.00 uur tot 22.30 uur. Vanaf 19.30 uur staat er voor bezoekers koffie en thee klaar. Om teleurstelling te voorkomen meldt u zich vooraf aan via www.yarden.nl/agenda. Voor meer informatie kunt u bellen met 088 927 3434.


Over de spreker

Jan Groenteman en Kiki Jaski waren ter voorbereiding van de Reality Revue ‘Broertje dood’ een maand te gast op de begraafplaats en spraken met medewerkers, uitvaartondernemers, bezoekers en nabestaanden. Dat resulteerde in een liefdevolle, levensechte theatervoorstelling compleet met een requiem vol gloednieuwe levensliederen. Samen brengen zij een muzikale ode aan Het Eind. De voorstelling is een samenwerking met theater Oostblok. Groenteman schreef een requiem vol gloednieuwe levensliederen. De voorstelling maakt de rauwe kanten van het leven bespreekbaar op een liefdevolle en muzikale manier. Nb; alle voorstellingen zijn snelvolgeboekt.

Groenteman & Vrouw zijn gefascineerd door alle (markante) figuren die ze op en rondom de begraafplaats ontmoet hebben en hebben dit in vooral in veilige, sympathieke scènes gegoten. Vaak ironisch, vaak licht op de lach. Steeds met een bepaalde afstand, een afstand die als comfortabel wordt geacht als het gaat over de dood.

Over Yarden

Met bijna 100 jaar ervaring en een vereniging van bijna één miljoen leden is Yarden dé uitvaartorganisatie van heel Nederland. Als afscheidsspecialist ondersteunt en inspireert Yarden bij het organiseren en verzorgen van een passende begrafenis of crematie. Door voorlichting en het initiëren van diverse activiteiten en evenementen wordt bewustwording over leven, dood en afscheid bevorderd. Yarden maakt een persoonlijk afscheid voor iedereen bereikbaar en betaalbaar, omdat een goed afscheid mensen verder helpt. Met 200 vrijwilligers, 900 medewerkers (waaronder 102 lokale uitvaartverzorgers), 41 uitvaartcentra, 24 crematoria en 9 begraafplaatsen in Nederland zit Yarden altijd in de buurt. Voor meer informatie: www.yarden.nl.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE