nieuws

Facultatieve
Sponsors

Boomfeestdag 2017 op begraafplaats ’t Groenedael Almelo

22 maart 2017


Op woensdag 22 maart 2017 nam de gemeente Almelo deel aan de Nationale Boomfeestdag, welke dit jaar het thema had 'Bomen Verbinden'. Dit landelijke thema is gekozen vanwege het feit dat het in 2017 25 jaar geleden is dat het verdrag van Maastricht getekend is en de Europese Unie een feit werd.

Als locatie was gekozen voor de uitbreiding van de gemeentelijke begraafplaats ’t Groenedael, welke in 2016 is gerealiseerd. De eerste boom werd geplant door wethouder Christien van Wijk samen met een aantal kinderen. Daarna werden de overige bomen, heesters en coniferen geplant door kinderen van de dichtbij zijnde basisscholen De Wierde en STEP. Dit alles gebeurde samen met de medewerkers van de begraafplaats en de medewerkers van de bomenploeg.. Naast het planten van bomen kregen de kinderen een rondleiding over het oude deel van de begraafplaats, welke ruim 140 jaar oud is. Tijdens deze rondleiding is er stil gestaan bij de cultuurhistorisch waarde van de begraafplaats en de waardevolle bomen die op deze oude begraafplaats staan. De kinderen hebben een duidelijk beeld gekregen hoe de bomen die zij nu hebben geplant, er over 100 jaar uitzien, beeldbepalend.


De beheerder van de begraafplaats, Tonnie Homan, kijkt met een goed gevoel terug op deze Boom Feestdag. Een mooie gelegenheid om leerlingen kennis te laten maken met het groen op deze mooie begraafplaats, maar ook met een stukje grafcultuur en geschiedenis welke Almelo rijk is.
Na afloop kregen de leerlingen een rugzak met spullen van “60 jaar Nationale Boomfeestdag”


Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Almelo op www.uitvaart-almelo.nl.


Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE