nieuws

Facultatieve
Sponsors

Nieuwbouw voor Crematorium en Begraafplaats Nieuw Eykenduynen

31 maart 2017


Afgelopen maandag is gestart met de verbouwing van Yarden Uitvaartcentrum, Crematorium en Begraafplaats Nieuw Eykenduynen. De gebouwen op het terrein met daarbij het historische pand Hoeve Ysendoorn maken plaats voor een nieuw multifunctioneel centrum.

Het terrein van Nieuw Eykenduynen is aan vernieuwing toe. Niet in de laatste plaats omdat de Hoeve constructief in een slechte staat is. Renovatie is niet meer mogelijk en het gebouw moet volledig worden gesloopt. “Met pijn in ons hart nemen we afscheid van de oude Hoeve, een fantastisch mooi historisch pand met veel geschiedenis. We hebben uitgebreid onderzoek laten doen naar de mogelijkheden van restauratie, maar helaas was slopen de enige optie. Wij betreuren dit zeer, maar de veiligheid van onze bezoekers gaat voor. Die veiligheid kunnen wij niet meer garanderen”, vertelt Mascha Groenewegen, locatiemanager van het crematorium.

Multifunctioneel centrum

Yarden bouwt een modern, nieuw multifunctioneel centrum met ruimtes voor plechtigheden, opbaringen en horecafaciliteiten. In het nieuwe centrum wordt geen crematieoven meer gerealiseerd. Het cremeren zal na opening van het nieuwe pand plaatsvinden in Yarden Crematorium en Uitvaartcentrum Ockenburgh in Den Haag.

In het nieuwe pand komen nieuwe mogelijkheden die in het oude pand niet mogelijk waren, zoals een extra bewassingsruimte speciaal voor rituele bewassingen. Mascha Groenewegen: “Dit deel van Den Haag kent vele culturen. De vraag naar deze faciliteiten is groot. Het is fijn dat we daar straks onze bezoekers in kunnen voorzien.” Naast de bewassingruimte komt er ook een uitvaartlounge, die gebruikt kan worden om na afloop van een plechtigheid rustig na te praten en herinneringen op te halen.


Bereikbaar voor begrafenissen

De verwachting is dat Nieuw Eykenduynen aan het einde van dit jaar de deuren weer kan openen. De begraafplaats blijft gewoon bereikbaar voor begrafenissen en bezoek. Voor plechtigheden en crematies wordt nu gebruikgemaakt van de faciliteiten van Yarden Crematorium en Uitvaartcentrum Ockenburgh in Den Haag en Crematorium en Begraafplaats Eikelenburg in Rijswijk.

Over Yarden

Met bijna 100 jaar ervaring en een vereniging van bijna één miljoen leden is Yarden dé uitvaartorganisatie van heel Nederland. Als afscheidsspecialist ondersteunt en inspireert Yarden bij het organiseren en verzorgen van een passende begrafenis of crematie. Door voorlichting en het initiëren van diverse activiteiten en evenementen wordt bewustwording over leven, dood en afscheid bevorderd. Yarden maakt een persoonlijk afscheid voor iedereen bereikbaar en betaalbaar, omdat een goed afscheid mensen verder helpt. Met 200 vrijwilligers, 900 medewerkers (waaronder 102 lokale uitvaartverzorgers), 41 uitvaartcentra, 24 crematoria en 9 begraafplaatsen in Nederland zit Yarden altijd in de buurt. Voor meer informatie: www.yarden.nl.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE