nieuws

Facultatieve
Sponsors

Open huis bij afscheidscentrum Sela

17 maart 2017


Op zaterdag 1 april tussen 10.00 en 16.00 zijn buurtbewoners en belangstellenden van harte welkom tijdens het open huis van afscheidscentrum Sela aan het Muziekplein 30-32.

De dag na de officiële opening krijgt iedereen de unieke kans om een kijkje achter de schermen te nemen van het nieuwe afscheidscentrum. ,,De afgelopen vijf maanden is er keihard gewerkt om het pand compleet te verbouwen en te voorzien van alle moderne faciliteiten. We zijn trots op het resultaat, bij het vormgeven en inrichten hebben we gekozen voor warme kleuren en mooie materialen.

Dat straalt rust uit en zorgt voor een huiselijke sfeer. Het afscheidscentrum is kleinschalig van opzet, we willen mensen graag op een persoonlijke en informele manier kunnen ontvangen”, vertelt directeur Yvonne Jonker. ,,Tijdens het open huis staan we klaar om de bezoekers rond te leiden en antwoord te geven op al hun vragen, uiteraard met een hapje en een drankje. Ook is er een dame aanwezig die gespecialiseerd is in rouwverwerking bij kinderen. Zij kan informatie geven over de manier waarop kinderen omgaan met verlies.”

Het afscheidscentrum is gevestigd in de muziekwijk en kreeg daarom de toepasselijke naam Sela, een rustteken in een muziekstuk. Ook de namen van de afscheidskamers, ‘Destra’ en ‘Sinistra’, vinden hun oorsprong in de muziek. Hier kunnen nabestaanden verblijven en in alle rust afscheid nemen van hun dierbare. In het nieuwe afscheidscentrum zijn tevens een kantoor, winkelruimte, spreekkamer, keuken, koel- en verzorgruimte gecreëerd.

,,In de verzorgruimte wordt een overledene verzorgd, aangekleed en klaargemaakt voor het afscheid. Desgewenst kunnen familieleden hierbij aanwezig zijn of meehelpen met de laatste verzorging. De grote ruimte kunnen we gebruiken voor thema-avonden en een rouwcafé waar lotgenoten elkaar in een ontspannen sfeer kunnen ontmoeten en ervaringen uitwisselen. We hebben gemerkt dat daar veel behoefte aan is”, vertelt Bas Jonker.

Het open huis van afscheidscentrum Sela is op zaterdag 1 april tussen 10.00 en 16.00 uur, Muziekplein 30-32 in Barendrecht. Meer informatie? Bel naar 0180-699 199 of stuur een e-mail naar info@uitvaartyjonker.nl

Reageer op dit artikel

Reacties:


17 maart 2017 om 16:28

Jose

Mooi stukje...Alvast van harte x


Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE