nieuws

Facultatieve
Sponsors

Terminale vrouw daagt stichting voor de rechter

13 maart 2017

De dertig jarige Emma Post heeft terminale kanker. Vorige jaar heeft ze de hulp ingeschakeld van de stichting Last Post om via crowdfunding geld op te halen voor haar uitvaart. Dit werd een groot succes want er werd 55.000 euro opgehaald. Vandaag eist ze in een kort geding bij de rechtbank in Den Haag dit geld op, maar niet voor haar uitvaart, dat meldt het AD.

De vrouw wil het geld gebruiken voor een behandeling in Belgiƫ die haar leven zou kunnen verlengen of misschien wel redden. De stichting wil het geld niet geven omdat dit niet de opzet van de actie was.

,,Haar medische kosten worden vergoed. Het is onacceptabel als Emma vrij over het stichtingsgeld kan beschikken en het ook gaat gebruiken voor vakanties en haar rijbewijs", zei bestuurslid van Oostrum eerder tegen het AD. Van Oostum is tevens de ex-vriend van de vrouw.

De rechtbank buigt zich vandaag over de zaak.

Reageer op dit artikel

Reacties:


20 maart 2017 om 14:43

Peter

Sorry maar wat een geldwolf


13 maart 2017 om 13:59

Anja Broess

Iemand heeft een ziekte die in een terminale fase kan komen. De kop boven dit artikel: 'terminale vrouw' is werkelijk slecht gekozen, niet over nagedacht kennelijk. Het stoort mij cht vandaar de reactie.


Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE