nieuws

Facultatieve
Sponsors

Uniek schaalmodel crematieoven op Uitvaartbeurs Amsterdam

27 maart 2017


Hoe lang duurt een crematie? Hoe warm is het in een crematieoven? Waarom zie je geen zwarte rook boven een crematorium? Is alle as in de urn van oma of zit er ook as van andere overledenen in de urn? Het zijn zomaar een aantal vragen die regelmatig worden gesteld aan medewerkers uit de uitvaartbranche. Tijdens Uitvaartbeurs Amsterdam kunnen bezoekers alles te weten komen over cremeren.

Op de beursvloer zal een schaalmodel van een crematieoven met een werkend invoersysteem worden gepresenteerd. Bezoekers kunnen op een knop drukken en dan zien ze hoe een invoer in werking gezet wordt.

Dankzij het schaalmodel krijgt het publiek ook de unieke kans om te zien welke filtertechnieken er achter de oven staan. Deze moderne filters zorgen er voor dat alle schadelijke stoffen, die vrij komen tijdens een crematie, worden afgevangen.

Het schaalmodel is gemaakt door de Nederlandse crematie-installatie producent DFW Europe uit Broek op Langedijk. Medewerkers van DFW Europe staan bij de mini-crematie-installatie om uitleg te geven over de techniek en het hele crematieproces. Bezoekers kunnen bij hen terecht met al hun vragen over cremeren.


Uitvaartbeurs Amsterdam


Wanneer: Zaterdag 22 april
Hoe laat: 10.00 – 16.00 uur
Locatie: Westerkerk, Prinsengracht 281 (naast het Anne Frank huis)
Entree: gratis
Website:www.uitvaartbeurs.nl.
Twitter: UitvaartAMS
Facebook: UitvaartbeursAmsterdam

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE