nieuws

Facultatieve
Sponsors

Gezamenlijke Dodenherdenking Gemeente Rijswijk & Begraafplaats Oud-Rijswijk

26 april 2016

Gemeente Rijswijk – Begraafplaats Oud-Rijswijk

Gemeente Rijswijk en Yarden Begraafplaats Oud-Rijswijk houden op woensdag 4 mei gezamenlijk de dodenherdenking. Bij het monument op de begraafplaats aan de Sir Winston Churchilllaan 233 begint om 18.30 uur het programma met een korte herdenking. Rond 18.45 uur lopen belangstellenden naar de Oude Kerk in de Herenstraat voor de gemeentelijke herdenking die om 19.15 uur begint. Hier vertelt de kleinzoon van Albert van der Burg het levensverhaal van zijn grootvader - Tweede Wereldoorlog veteraan. Daarna gaan de aanwezigen om 19.45 uur in stilte naar Park Hofrust. Bij het “Monument voor de gevallenen” vindt de kranslegging plaats en wordt om 20.00 uur twee minuten stilte gehouden, gevolgd door de toespraak van de burgemeester. Aansluitend krijgen belangstellenden gelegenheid om een krans of bloemen bij het monument te leggen.

Gemeente Rijswijk – Begraafplaats Oud-Rijswijk

In de loop der jaren was de situatie ontstaan dat de Gemeente Rijswijk en Begraafplaats Oud-Rijswijk afzonderlijk van elkaar stilstonden bij de gevallenen in de Tweede Wereldoorlog. Michel Bezuijen, burgemeester van Rijswijk en Jans Springer, locatiemanager Begraafplaats Oud-Rijswijk, hebben daarom besloten om dit gezamenlijk te organiseren en de onderdelen op de verschillende locaties samen te smeden tot één mooie, betekenisvolle herdenking.


Slag om Ypenburg

Op de Begraafplaats Oud-Rijswijk staat een monument ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Slag om Ypenburg. Tijdens de plechtigheid (aanvang 18.30 uur) zal directievoorzitter van Yarden Ron Bavelaar kort spreken en er worden kransen/bloemen bij het monument gelegd. Om 18.45 uur wandelen de aanwezigen naar de Oude Kerk voor het vervolg van het programma. Begraafplaats Oud-Rijswijk ontvangt belangstellenden vanaf 18.00 uur met koffie of thee.

Oude Kerk & Park Hofrust

Na de wandeling begint de gemeentelijke herdenking om 19.15 uur in de Oude Kerk. Hier vertelt Jacco van der Burg het levensverhaal van zijn onlangs overleden grootvader Albert van der Burg, oorlogsveteraan uit de Tweede Wereldoorlog. Verder zullen kinderen van de Godfried Bomansschool zelfgeschreven gedichten voordragen. De muziek wordt verzorgd door het Tollens Ensemble en Nina Nieuwpoort. Traditiegetrouw wordt de herdenking afgesloten bij het “Monument voor de gevallenen” in Park Hofrust met de kranslegging en twee minuten stilte om 20.00 uur, gevolgd door de toespraak van burgemeester Michel Bezuijen. Aansluitend kan iedereen een krans of bloemen neerleggen bij het monument. Als belangstellenden namens een organisatie een krans of bloemen bij het monument willen leggen, kan dit worden gemeld bij de Gemeente Rijswijk, Tineke Trompet (ttromper@rijswijk.nl of 070 326 16 41). Na de herdenking staat een kopje koffie of thee klaar in het Oude Raadhuis in Park Hofrust. Iedereen is van harte uitgenodigd om op woensdag 4 mei aanwezig te zijn.

Adopteer een monument

De Godfried Bomansschool heeft sinds 2013 het “Monument Ypenburg” op de begraafplaats Oud Rijswijk aan de Sir Winston Churchilllaan geadopteerd. De kinderen uit groep 7 en 8 houden hun herdenkingsbijeenkomst bij dit monument op donderdag 28 april om 10.00 uur. U bent van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >