nieuws

Facultatieve
Sponsors

Lezing: Afscheid en Herinnering Dichtbij

4 april 2016


Bouw crematorium Hilversum loopt op schema

Gemeente Hilversum kan binnen afzienbare tijd complete dienstverlening bieden bij een uitvaart. Met een kleinschalig crematorium binnen de gemeentegrenzen, kunnen inwoners van Gemeente Hilversum na overlijden behalve begraven, ook in hun directe woonomgeving gecremeerd worden. Inmiddels kiest 70 % van de inwoners van Gemeente Hilversum na een overlijden voor een crematie. Begin augustus is de opening van het crematorium gepland.

Diverse functies die samenkomen


Het nieuwe crematorium wordt gerealiseerd in de bestaande bebouwing op de begraafplaats Zuiderhof. Geheel in de lijn van de architectonische kenmerken van Dudok, krijgen de gebouwen ieder een eigen invulling die past bij de diverse fasen van een uitvaartplechtigheid. De meest karakteristieke eigenschappen van Zuiderhof zijn de kleinschaligheid, de verbinding met de natuur en het gebruik van de diverse gebouwen. De opzet is om zowel in tijd als in de omgeving veel ruimte voor afscheid en herinneren te creëren.

Ontwerpen in de lijn van Dudok
De begraafplaatsen van Dudok vormen een geheel, waarbij de gebouwen onlosmakelijk onderdeel zijn van het gedenkpark. Met routes en zichtlijnen wordt het oorspronkelijke lijnenspel in het plan van Dudok versterkt. Even zorgvuldig en gedetailleerd als de ontwerpen buiten, is de nieuwe indeling en het interieur van drie van de vier gebouwen (administratie, crematorium, condoleanceruimte) vorm gegeven.

Tijdens de lezing worden de nieuwe ontwerpen gepresenteerd. De plannen voor zowel exterieur als interieur zijn van de hand van architect Yvonne Segers, van architectenbureau Bierman en Henket. Deze lezing wordt verzorgd door Mieke Verkuil, bedrijfsleider begraafplaatsen en crematorium, Gemeente Hilversum.

Datum: Dinsdag 12 april 2016
Tijd: 19.30 - 20.30 uur
Locatie: Centrale bibliotheek, ’s-Gravelandseweg 55
Entree: Gratis.

Graag vooraf reserveren via de klantenservice of via kaartverkoop op www.bibliotheekhilversum.nl

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >