Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Open dag nieuwe crematorium Waalstede in Nijmegen

vrijdag 8 april 2016

Op zaterdag 16 april kunnen jong en oud tussen 12.00 en 16.00 uur de open dag bezoeken van het nieuwe crematorium en uitvaartcentrum Waalstede aan de Staddijk 130 in de Nijmeegse wijk Dukenburg. Er is van alles te beleven en te zien; letterlijk alle deuren staan open, ook die van de verzorgingsruimte en de crematieruimte. Bezoekers kunnen deze dag vrij rondlopen, vragen stellen en meedoen aan verschillende activiteiten.

In het hele gebouw staan medewerkers klaar om vragen te beantwoorden over cremeren, uitvaartverzorging, opbaarmogelijkheden, de 24-uurskamers, nabestaandenzorg en andere onderwerpen. Geïnteresseerden kunnen een presentatie over thanatopraxie bijwonen. Deze vorm van lichte balseming zorgt ervoor dat de overledene een aantal dagen zijn natuurlijke uitstraling behoudt. Daarnaast wordt er uitleg gegeven over het thuis opbaren van overledenen en het thuis ophalen van overledenen. Er wordt koffie, thee en fris geschonken en ook kan iedereen proeven van allerlei smakelijke hapjes uit het horeca-aanbod van condoleances.

Kinderactiviteiten

Tijdens deze feestelijke middag is ook aan de kinderen gedacht. Zij kunnen een glittertattoo laten plakken of een speurtocht door het kleurrijke gebouw volgen. Medewerkers beantwoorden hun vragen en leggen op een toegankelijke manier alle aspecten rondom een uitvaart uit. Ook zijn er verschillende vormen van bijzonder rouwvervoer aanwezig zoals Leentje de rouwkoe en een uitvaartmotor.

Bijzonderheden

Het crematorium en uitvaartcentrum ligt naast de snelweg A73 in een parkachtige omgeving. Dit park is pas aangelegd maar binnen enkele weken zal groen de hoofdkleur zijn. Binnen is het evenmin grijs; lichte ruimten, veel daglicht, betekenisvolle kunst aan de muren en de meubels zijn modern en kleurrijk. Het gebouw is ruim opgezet en beschikt onder andere over een grote aula, maar ook een intieme familiekamer voor afscheid in kleine kring. De verzorgingsruimte is zo ingericht dat nabestaanden aanwezig kunnen zijn - en indien gewenst ook kunnen helpen - bij de laatste verzorging van hun overleden dierbare. Nabestaanden begeleiden steeds vaker de overledene tot in de crematieruimte; ook dat is mogelijk in Waalstede. Nieuw is een afstandsbediening die aanwezigen kunnen gebruiken om zelf het crematieproces in gang te zetten. Inmiddels hebben in Waalstede ruim 60 crematies plaatsgevonden.

Bereikbaarheid

Parkeren kan op eigen terrein, bij grote drukte zullen verkeersregelaars bezoekers wijzen waar ze hun auto kwijt kunnen. De ingang van het terrein ligt rechts aan de Staddijk (bereikbaar via de Streekweg), vlak voor het fiets- en voetgangerstunneltje naar recreatieplas Berendonck.

Over coöperatie DELA

Zo’n 150 vestigingen, 2.400 medewerkers, bijna 42.000 uitvaarten per jaar en 3,7 miljoen verzekerden maken de coöperatie Draagt Elkanders Lasten (DELA) marktleider in de Benelux. DELA helpt mensen al bijna 80 jaar tegen een eerlijke prijs met begrafenis, crematie, repatriëring, nabestaandenzorg en financiële diensten op deze terreinen. Het is de ambitie van coöperatie DELA dat haar leden en hun nabestaanden de toekomst zo zorgeloos mogelijk tegemoet kunnen zien. Nabestaanden waarderen de dienstverlening met een negen. DELA is een 'Great Place to Work', heeft het Keurmerk Klantgericht Verzekeren, het Keurmerk Uitvaartzorg, het keurmerk Privacy Waarborg en is lid van MVO Nederland.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder