nieuws

Facultatieve
Sponsors

Tentoonstelling Post Mortem verlengd

12 april 2016

De succesvolle en veelbesproken expositie ‘Post Mortem – Foto’s vol liefde en verdriet’ in Museum Tot Zover is verlengd tot en met zondag 8 mei. Naast 185 historische post-mortemfoto’s en zeventiende hedendaagse, zijn er ook ruim tachtig foto’s te zien die bezoekers instuurden.

Foto’s van na het overlijden zijn meestal bestemd voor privégebruik en je ziet ze zelden in musea. Freckers collectie doodsportretten is de grootste van Europa en een van de grootste ter wereld. Museum Tot Zover slaagde erin het belangrijkste deel van zijn collectie naar Nederland te halen. De meeste foto’s uit deze unieke collectie stammen uit de periode 1860-1920. Het zijn bijzondere foto’s die een inkijkje geven in het gevoelsleven van onze voorouders.

‘Post Mortem’ laat ook foto’s zien die de laatste jaren door uitvaartfotografen zijn gemaakt. Zij zetten een oude traditie voort met prachtige, ontroerende foto’s. Tegenwoordig leggen we zelf ons dagelijks leven vast met de smartphone. Ook overledenen worden zo gefotografeerd. Zodoende belandt de post-mortemfotografie in een nieuwe fase. Nog steeds roept Museum Tot Zover op om zelf gemaakte post-mortemfoto naar het museum te sturen. Ze worden dan geprint en opgehangen. Zelf een foto meenemen en ophangen mag ook.

‘Post Mortem – foto’s vol liefde en verdriet’ wordt financieel mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds, het VSBfonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds. De audiotour is ingesproken door fotodetective Hans Aarsman, Frits Gierstberg (Nederlands Fotomuseum) en Hripsimé Visser (Stedelijk Museum). De expositie is verlengd tot en met 8 mei 2016. Museum Tot Zover is gevestigd op begraafplaats De Nieuwe Ooster in Amsterdam.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >