nieuws

Facultatieve
Sponsors

Bijzondere uitvaartbedrijven bundelen krachten & Henk Schiffmacher naar de Uitvaartbeurs

14 april 2016

Dutch Funeral Design (DFD), een Nederlands bedrijf dat zich op innovatieve wijze bezighoudt met stijlvolle producten en diensten in de uitvaartbranche en DW Funeral Services, internationale milieuvriendelijke uitvaartkisten, hebben de handen ineen geslagen.

Tijdens de Uitvaartbeurs op 23 April 2016 in de Westerkerk te Amsterdam zullen voorbeelden worden getoond van unieke en milieuvriendelijke uitvaartkisten, al dan niet voorzien van een bijzondere print.

De samenstelling van de kist bestaat uit corrugated papier, gegolfd/gevouwen papier. Dit is gerecycled papier gemengd met sprokkelhout, eventueel gefineerd met timberwood/ashwood (afvalhout) Er worden geen toxische componenten gebruikt, ook niet voor verlijming of voor evt. afwerking met verf of lak, bekleding of vulling van kussens (mais-zetmeel). De bekleding zelf is van linnen, vlas of hennep.

De draagkracht is 200 kilo, terwijl de kist zelf slechts 25-30 kilo weegt (afhankelijk van grootte en model) en is daardoor makkelijker en beter te hanteren. Er is zelfs een speciale vouwbare kist ontwikkeld.

Het design kan helemaal persoonlijk zijn of traditioneel. In het laatste geval is het visueel vrijwel gelijk aan de huidige kisten maar dan zonder ontsierende sluitknoppen.

Er is sprake van een kort verteringsproces in de grond (afhankelijk van soort grond en grondwaterpeil en kan dus begraven worden op een natuurbegraafplaats.
Voor crematie geldt een korter verbrandingsproces wat het milieu ten goede komt.

Eén van deze kisten is door Dutch Funeral Design voorzien van een “Design by… Henk Schiffmacher”. Henk is dan ook zelf aanwezig en zal zijn eigen verhaal vertellen bij zijn unieke ontwerp op de bijzondere kist.

Maar wist u dat u ook uw eigen verhaal “tot leven kunt laten komen?”
Dit kan door middel van multimedia toe te voegen aan de uitvaartkist.
Dat doet DFD door middel van ‘augmented reality’, een techniek die (computer)beelden toevoegt aan de werkelijkheid.
Zo wordt het voor nabestaanden mogelijk om op een uitvaartkist en rouwkaart een videoboodschap, de lievelingsmuziek of een bijzonder mooi gedicht te projecteren.
Deze beelden zijn vervolgens eenvoudig te bekijken door iedereen met een moderne smartphone en gratis ‘app’.

Kom tijdens de beurs kennismaken met onze vernieuwende, milieuvriendelijke kisten, bekijk de persoonlijke prints op de deksels van o.a. Henk Schiffmacher en ervaar het “leven na de dood” door met een app een uitvaartkist te “scannen”

Dutch Funeral Design
www.dutchfuneraldesign.nl
info@dutchfuneraldesign.nl
Voor meer info 06 51941248 0645731535

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >