nieuws

Facultatieve
Sponsors

Westerveld Fair op 5 juni in Gedenkpark Westerveld

Kunst & Natuur tijdens Week van de Begraafplaats

25 april 2016

Westerveld Fair middenin natuur

Als afsluiting van de landelijke Week van de Begraafplaats organiseert Begraafplaats & Crematorium Westerveld (Duin en Kruidbergerweg 2-6, Driehuis) op zondag 5 juni van 10.30 tot 16.00 uur de ‘Westerveld Fair’. De Fair - met als thema Kunst & Natuur - is vrij toegankelijk, iedereen is welkom.

Westerveld Fair middenin natuur

Westerveld ligt in een prachtig glooiend duingebied met veel groen en bijzondere monumenten. “Het is dan ook niet vreemd dat wij het gedenkpark zien als een prachtige locatie voor deze eerste Westerveld Fair”, vertelt Carla Bosua, directeur van Westerveld. Tijdens de Fair is een gevarieerd aanbod van exposanten aanwezig met producten en diensten op het gebied van kunst, ambacht en natuur. In een oase van groen presenteren kunstenaars unieke sculpturen, beeldhouwwerken en prachtige bloemsierkunst. Ook zijn er verschillende demonstraties van o.a. een mozaïekkunstenaar en een houtbewerker. Maar er is tevens livemuziek en er zijn verschillende demonstraties van onder andere een valkenier en een imker. “En voor bezoekers die geïnteresseerd zijn in geschiedenis wordt een toneelstuk opgevoerd waarin bekende historische personen die in het Gedenkpark hun laatste rustplaats vonden centraal staan.”

Week van de Begraafplaats

De landelijke Week van de Begraafplaats wordt van 28 mei t/m 5 juni voor het derde jaar georganiseerd op initiatief van de Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen (LOB) en de Association of Significant Cemeteries in Europe (ASCE). Volgens de ASCE zijn begraafplaatsen belangrijk als cultureel erfgoed. Naast Westerveld, dat in 2010 als eerste begraafplaats in Nederland mocht toetreden tot de ASCE, zijn andere leden onder andere Moscowa in Arnhem, Père Lachaise in Parijs, Montjuic in Barcelona en Cimitero del Verano in Rome.

‘De Facultatieve Groep’

Begraafplaats & Crematorium Westerveld maakt deel uit van ’de Facultatieve Groep’. De kernactiviteiten van de Groep (sinds 1874) zijn dienstverlening en techniek. Met activiteiten over de hele wereld en eigen vestigingen in tien landen is 'de Facultatieve Groep' op tal van terreinen actief. Sinds 1913 exploiteert de Groep diverse crematoria en begraafplaatsen. Het motto van de Groep is ‘Eenheid in verscheidenheid’. Optimale sámenwerking met onze opdrachtgevers en als pártners streven naar de hoogste kwaliteit. Dát is waar 'de Facultatieve Groep' voor staat!


Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >