nieuws

Facultatieve
Sponsors

Hulp bij vragen over testament, voogdij of schenking

DELA breidt dienstverlening voor haar leden verder uit

15 juni 2012

Vanaf vandaag biedt DELA haar leden hulp bij vragen over een testament, voogdij of schenking. De coöperatie vindt het belangrijk om naast haar dienstverlening rondom uitvaarten en nabestaandenzorg, haar leden en hun families verder te helpen. Met deze extra service wil DELA op een laagdrempelige manier haar leden ondersteunen bij belangrijke, maar niet alledaagse thema’s zoals het regelen van voogdij of schenkingen.

Een testament? Dat komt later wel.

Sinds vorig jaar biedt DELA nabestaandenzorg door heel Nederland. De ervaring leerde dat gedoe in families na een overlijden vaak voorkomen kan worden door belangrijke kwesties bij leven goed te regelen. Nabestaanden worden daarmee ontzorgd en kunnen de draad van het leven makkelijker oppakken. Edward van Wingerden van DELA: 'we hebben onze ervaringen laten toetsen door onderzoek en daarin werd bevestigd dat veel mensen behoefte hebben aan eenvoudige informatie over testament, voogdij en schenken.' Het onderzoek, uitgevoerd door onderzoeksbureau GfK onder ruim 1.000 respondenten, laat bijvoorbeeld zien dat Nederlanders nauwelijks met hun testament bezig zijn. Ruim 60% heeft geen testament afgesloten. ‘Het komt later wel’ is vaak de gedachte. Van de mensen die geen testament hebben afgesloten, wil bijna de helft dit in de toekomst wel regelen.

Begrijpelijk en eenvoudig

Probleem is dat deze informatie nu vaak moeilijk te begrijpen is. Door deze informatie beter begrijpelijk te maken en op een eenvoudige manier aan te bieden, kunnen mensen bij leven betere keuzes maken en deze bijvoorbeeld vastleggen in een testament. Ook kunnen onaangename verrassingen voor nabestaanden makkelijker worden voorkomen wanneer wensen en zaken vooraf goed geregeld zijn.

Persoonlijke dienstverlening voor leden

Met deze service breidt DELA haar dienstverlening verder uit. Op de website is begrijpelijke, algemene informatie te vinden over een testament, de voogdij of een schenking. Er staan antwoorden op vragen als: ‘hoe werkt het zonder testament?’, ‘wat kan ik regelen in een testament?’ en ‘hoe werkt schenkbelasting? Die informatie is voor iedereen toegankelijk. DELA leden kunnen voor persoonlijke vragen een consulent bellen. Wanneer nodig, kan de consulent een DELA lid doorverwijzen naar een specialist, zoals een notaris. DELA helpt dan met de voorbereiding op dat gesprek.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >