nieuws

Facultatieve
Sponsors

Wethouder Andrée van Es opent Islamitisch grafvak op De Nieuwe Ooster (Amsterdam)

5 juni 2012


Op dinsdagmiddag 5 juni 2012 opent wethouder Andrée van Es van de gemeente Amsterdam een bijzonder gebied op De Nieuwe Ooster. Landschapsarchitectenbureau Karres en Brands tekende voor het subtiele ontwerp van het Islamitisch grafvak. Als grootste begraafplaats van Amsterdam had De Nieuwe Ooster nog geen grafvak dat geschikt was voor islamitisch begraven.

In 2011 tekenden zes islamitische koepelorganisaties en stadsdeel Oost een overeenkomst over islamitisch begraven op de gemeentelijke begraafplaats. De Nieuwe Ooster heeft in nauw overleg met het PIBA (Platform Islamitisch Begraven Amsterdam, een initiatief van de gemeente Amsterdam) een plan opgesteld voor de aanleg. Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de wensen van moslims hebben de islamitische koepelorganisaties van begin tot eind meegedacht. Het resultaat is een ingetogen en subtiel ingericht grafvak, dat openstaat voor moslims van alle stromingen en herkomst. Een plek waar alle betrokken organisaties trots op zijn.


De graven en het gebouwtje zijn gericht op Mekka. Het grafvak is aangelegd in de zuidwest hoek van de begraafplaats. Het gedeelte voor moslims is gerealiseerd bij de tweede entree aan de Rozenburglaan. Het paviljoen huisvest de verschillende functies voor islamitische begraafrituelen. De overdekte bewassingruimte is open en transparant. Een mozaïek van de hand van Rem Posthuma.


---------------------------------------------------------------------------------------------
Ook geïnteresseerd in nieuws, trends en ontwikkelingen in de uitvaartbranche?
Volg ons op Twitter via @uitvaart!

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >