nieuws

Facultatieve
Sponsors

Chinese begraafplaats Fu Shou Yuan wil begraafplaats realiseren in Apeldoorn

5 juni 2012

Werkbezoek

Apeldoorn krijgt mogelijk een grote begraafplaats voor Chinezen. Een uitvaartorganisatie uit Shanghai wil er een grote begraafplaats realiseren voor Chinezen uit de Benelux, dat meldt de Stentor.

Werkbezoek

Tijdens een werkbezoek aan begraafplaats Apeldoorn toonde een Chinese delegatie onlangs belangstelling voor Apeldoorn als locatie. De voorkeur zou uitgaan naar een locatie die wat hoger is gelegen omdat het een Chinese traditie is om overledenen te begraven op heuvelachtig terrein.

De Stentor meldt dat de Chinese onderneming (de Fu Shou Yuan Group) zichzelf als toonaangevend omschrijft in China. De nieuwe begraafplaats moet tussen de 18 en 30 hectare groot worden. De gemeente Apeldoorn is enthousiast over de plannen van het bedrijf en gaat opzoek naar locaties die mogelijk geschikt zijn. De gemeente zou volgens de Stentor ook het beheer, de administratie en de uitgifte van de graven op zich willen nemen.

Uitvaart.Com

In 2006 en 2008 organiseerde Uitvaart.Com, exploitant van o.a. de sites www.uitvaart.nl, www.uitvaartbranche.nl, www.condoleance.nl etc, een groepsreis naar China voor de top van het Nederlandse uitvaartwezen. Fu Shou Yuan is gedeeltelijk in handen van een private partij en gedeeltelijk in handen van de overheid. Er worden alleen urnen begraven. De begraafplaats kenmerkt zich verder door een groot gebouw waar urnen worden bewaard, een zogenaamd columbarium. Op de begraafplaats lagen, ten tijde van de studiereis in 2006, de as van 28.700 overledenen begraven en was de begraafplaats nog voor 40% leeg.

Bekijk hieronder een fotoreportage van de groepsreis die Uitvaart.Com organiseerde voor de top van de Nederlandse uitvaartbranche. Alle foto's gemaakt door Peter van Schaik.


Aankomst van de bus van Uitvaart.Com bij Fu Shou Yuan Cemetery


Groepsfoto van de deelnemers


Prachtige rots- en waterpartijen geven de begraafplaats een parkachtige uitstraling


Grote gebouw op de achtergrond is het columbarium, de plek waar urnen binnen worden bijgezet


Het graf van 2 geliefden, geboren en overleden op dezelfde dag (suïcide)


Hoewel in China bijna uitsluitend urnen worden begraven, zijn de graven groot van oppervlakte


Graf van een beroemde Chinese opera-ster


Serene rust op de begraafplaats staat in schril contrast met de hectiek van de metropool Shanghai


De deelnemers van de groepsreis werden over de begraafplaats geleid met elektrische wagens

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >