nieuws

Facultatieve
Sponsors

Het Beste Dode Oranje Aller Tijden

Lezing Auke Kok in Museum Tot Zover

7 juni 2012


Hoe ziet het beste oranje dodenelftal eruit? Wat is de opstelling? Moeten Puck van Heel, Coen Moulijn en Epi Drost er in? En Faas Wilkes? Bok de Corver? Auke Kok geeft zondag 17 juni antwoord op die vragen. Hij kan het als geen ander weten. Kok schrijft veel over voetbal en geeft regelmatig zijn visie er over op radio en televisie.

In 1905 won Nederland zijn eerste voetbalinterland van België met 1-4. Eddy de Neve scoorde alle doelpunten voor Oranje. Na hem kende het Nederlands elftal nog vele legendarische namen die speelden tijdens meer dan 700 interlands. Op de middag voor dat Nederland tegen Portugal speelt, brengt Auke Kok de internationals uit het dodenrijk weer even tot leven.

Auke Kok (1956) is journalist, non-fictieschrijver, stadschroniqueur in Het Parool en sportcolumnist bij NUsport. Hij schreef boeken als 'De verrader – Leven en dood van Anton van der Waals' (1995, genomineerd voor de dr. L. De Jong Prijs voor moderne geschiedschrijving) en 'Holleeder. De jonge jaren' (2011). Bekend is hij ook als sporthistoricus met boeken als 'Balverliefd' (voetbalcolumns, 2000), '1974 – Wij waren de besten' (Beste Sportboek van 2004), 'Onze Jongens – De nieuwe helden van Oranje' (2006) en '1988 – Wij hielden van Oranje' (2008).

Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover (op begraafplaats De Nieuwe Ooster)
Aftrap: 15.00 uur
Datum: 17 juni 2012
Entree: € 5 (inclusief toegang museum)
Reserveren via reserveren@totzover.nl

De lezing is onderdeel van het activiteitenprogramma van de tentoonstelling Afterlife - kunst over de eindbestemming.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE