nieuws

Facultatieve
Sponsors

Nieuw beleid voor algemene begraafplaats Nederweert

25 juni 2012

De tarieven voor de algemene gemeentelijke begraafplaats in Nederweert worden volgend jaar niet met 10% verhoogd zoals voorheen het geval was. Voortaan vindt er een indexatie plaats op basis van cijfers van het Centraal Planbureau voor de Statistiek (CPB). Verder is besloten om geen strooiveld op de algemene begraafplaats aan te leggen. Ook zijn de termijnen van het grafrecht aangepast en is de beheersverordening geactualiseerd.

De gemeente Nederweert heeft het beleid rondom de algemene begraafplaats de afgelopen tijd onder de loep genomen. Vorige week dinsdag stemde de gemeenteraad in met de nieuwe regels.

Redenen
Voor het wijzigen van het beleid waren verschillende redenen. Zo is de Wet op de Lijkbezorging in 2010 aangepast waardoor het nodig was om de gemeentelijke beheers verordening te actualiseren. Ook de termijnen van grafrecht zijn opnieuw bekeken. Verder is het ruimen van graven opgepakt, was het wenselijk om de tarieven voor lijkbezorgingsrechten te evalueren en is er gekeken naar de mogelijke aanleg van een strooiveld op de algemene begraafplaats.
-------------------------------------------------------------------------------------
Ook geïnteresseerd in nieuws, trends en ontwikkelingen in de uitvaartbranche?
Volg ons op Twitter via @uitvaart!

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >