nieuws

Facultatieve
Sponsors

Sneker Uitvaartcentrum en Crematorium geopend

18 juni 2012

Sneek – Burgemeester Hayo Apotheker van Súdwest-Fryslân heeft vrijdag samen met mevrouw Sjoukje de Boer- Van der Goot het nieuwe Uitvaartcentrum Crematorium Sneek (USC) geopend. Zij lieten (tussen de buien) door ballonnen op waardoor het logo ‘onthuld’ werd en heel Fryslân kon zien dat dit project van J. Æ. de Boer & Zn Uitvaartverzorging succesvol was afgerond.

De plechtigheid vond plaats ruim tien jaar nadat de eerste plannen strandden om vanuit het centrum van Sneek, bij de Waterpoort, te verhuizen. Er was toen een bod van een euro uitgebracht op een lekke ijsbaan aan de rand van Sneek. De kantoren aan het Hoogend en het uitvaartcentrum aan de binnenrondweg van Sneek voldeden niet meer aan de eisen des tijds.
Nu staat er in de nieuwe Harinxmaland, tussen Sneek en Ysbrechtum een groot gebouw waarin naast een aula, opbaarkamers (met een groot privacygehalte) en een ruime lounge annex restaurant waar de nazit na een uitvaart kan plaatsvinden. Uiteraard zijn er vele facilitaire ruimtes zoals kantoren en technische afdelingen.
Uniek is de samenwerking met Yarden. Deze organisatie is eigenaar van de oven en onder supervisie van Yarden verzorgen de medewerkers van De Boer de crematies. Volgens directeur Sabrina Franken – Van Velzen van Yarden een ontwikkeling die zeker navolging zal vinden. ‘Het past in de trend naar meer kleinschalige uitvaarten.’
Het UCS is ontworpen door architect Sieds de Jong van De Jong Architecten Makkum/Sneek en gebouwd door Bouwbedrijf Van der Meer Sneek.


Achter de muziek van blaaskapel ‘de Útdragers’ (normaal de Útlopers geheten) verlaten de familie De Boer en de betrokkenen bij de officiële opening het Uitvaartcentrum Crematorium.


Directeur Alex de Boer omarmt moeder Sjoukje nadat hij haar kort had geïnterviewd. In een aantal korte gesprekjes met diverse betrokkenen schilderde hij de tot standkoming van het complex.


Directeur Alex de Boer nodigt moeder Sjoukje en burgemeester Hayo Apotheker (beiden met schaar) uit de ballonnen op te laten. Vierde van links staat directeur Bas de Boer.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE