nieuws

Facultatieve
Sponsors

Onderzoek identiteit onbekende doden Amsterdam succesvol

7 juni 2012

Rechercheurs van de politie in Amsterdam zijn er in geslaagd om de identiteit te achterhalen van zeventien mensen die als onbekende persoon waren begraven op begraafplaats Sint Barbara.

In de zomer van 2010 liet de politie de lichamen opgraven van 91 mensen die in de afgelopen dertig jaar als onbekende persoon werden begraven. De politie kwam op het idee voor een groot onderzoek nadat ze het lichaam van een jonge vrouw hadden opgegraven die in 1999 werd gevonden in een vuilnisbak in de Gaasp bij Driemond. Tijdens die opgraving zagen de rechercheurs een groot aantal graven van onbekenden. Omdat een deel van die graven geruimd zouden worden besloot de politie om alle graven te laten openen. Met vernieuwde technieken is geprobeerd om de identiteit van deze overledenen alsnog vast te stellen. Bij zeventien overledenen is dat gelukt. De lichamen van de mensen die na dit onderzoek niet zijn geïdentificeerd zijn herbegraven op Sint Barbara.

In het televisieprogramma Een Vandaag werd woensdagavond aandacht besteed aan het onderzoek op begraafplaats Sint Barbara. In die uitzending was ook het verhaal te zien van een van de overledenen die is geïdentificeerd. Het ging om een man uit Duitsland die in 2001 een einde aan zijn leven maakte in Amsterdam. Al die jaren wisten zijn nabestaanden niet wat er was gebeurd, totdat een Duitse politieagent de foto herkende die het Nederlandse cold case team had verspreid via Interpol.

sitestat
---------------------------------------------------------------------------------------
Ook geïnteresseerd in nieuws, trends en ontwikkelingen in de uitvaartbranche?
Volg ons op Twitter via @uitvaart!

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >