nieuws

Facultatieve
Sponsors

Hersenen ontdooien in hersenbank door defecte vriezer

12 juni 2012

Een deel van de hersencollectie van het Harvard Brain Tissue Resource Center is verloren gegaan door een defecte vriezer. Hierdoor zijn zo’n 150 hersenen ontdooit en verrot, dat meldt de Telegraaf.

De hersenen worden gebruikt voor onderzoeken naar parkinson, alzheimer, autisme en schizofrenie. Normaal worden de hersenen opgeslagen bij een temperatuur van -80 graden. Voordat de onderzoekers het defect ontdekten was de temperatuur in een van de vriezers opgelopen tot 7 graden. Volgens de Boston Globe stond de thermostaat die elke dag gecontroleerd wordt op -79 graden. Ook het alarm dat moet waarschuwen voor een defect is niet afgegaan. De leider van het onderzoek zegt dat de collectie niet in geld is uit te drukken. Het kan wel tien jaar duren voordat de onderzoekers hun collectie weer hebben aangevuld. Er wordt momenteel onderzocht of er sprake is van sabotage.

Het incident doet een beetje denken aan het Chatsworth-schandaal uit 1978. Toen ontdooiden (door geldgebrek) de lichamen van verschillende cryonauten. Dat leverde destijds een grote rel op omdat de lichamen waren ingevroren om in de verre toekomst tot leven te worden gebracht. Meer over het Chatsworth-schandaal en het cryonisme vindt u in de infotheek van Uitvaart.nl.
---------------------------------------------------------------------------------------
Ook geïnteresseerd in nieuws, trends en ontwikkelingen in de uitvaartbranche?
Volg ons op Twitter via @uitvaart!

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE