nieuws

Facultatieve
Sponsors

Vitaedis start met inschrijvingen voor opleiding tot uitvaartbegeleider

5 juni 2012


Vitaedis start met de nieuwe opleiding voor uitvaartbegeleider. Dit voorjaar heeft Vitaedis een nieuwe opleiding voor uitvaartbegeleider op HBO-niveau aangekondigd. Bij de twee open dagen waren een 60-tal belangstellenden. Zij hebben de eerste mogelijkheid tot inschrijving gekregen. Vanaf vandaag is de inschrijving geopend voor alle belangstellen-den voor deze intensieve opleiding.

Vitaedis biedt opleidingen rondom het levenseinde. De basis opleiding is die voor uitvaartbegeleider. Een opleiding van 1 ½ jaar op HBO niveau, met de volgende differentiaties: Begeleiding rondom sterven en rouw en Ondernemerschap.

Het is een opleiding op HBO niveau, omdat wij van mening zijn dat de vragen omtrent de begeleiding van het sterven complexer worden en omdat de maatschappij vindt dat het anders moet. Dat wordt gereflecteerd in de kernkwalificaties die voor de opleiding zijn opgesteld. De opleiding is opgebouwd rond de kerntaken die elke uitvaartbegeleider te doen heeft. De HBO kwalificatie komt tot uiting in de aandacht voor kwaliteit en integriteit en de voortdurende professionalisering.

Het eerste jaar kent een periode waarin de basis wordt gelegd, door zelfstudie en studiedagen, stages en bezoeken. Daarna volgt de verdiepingsfase waarin het vak wordt geleerd. En tenslotte de uitstroom met de twee varianten, die de uitvaartbegeleider een plus geeft op de opleiding.

De eerste opleiding start op 19 en 20 september in Ede met een tweedaagse werkconferentie. De opleiding is te volgen voor studenten een MBO-diploma en een HBO werk-en denk niveau en affiniteit met het vakgebied. De investering voor de opleiding bedraagt €5250,-, wat bestaat uit lesgeld en arrangementskosten.

Om verder informatie te krijgen is er nog een informatiemiddag op 19 juni a.s. Graag opgeven via de website of per post.

Inschrijven kan vanaf vandaag op www.vitaedis.nl of door een brief te schijven naar Vitaedis, Newtonstraat 19-6, 3902 HP Veenendaal

Daarnaast komt Academie Vitaedis in 2012 ook met een ruim aanbod van cursussen, studiedagen, advies, onderzoek, coaching en masterclasses.


---------------------------------------------------------------------------------------------
Ook geïnteresseerd in nieuws, trends en ontwikkelingen in de uitvaartbranche?
Volg ons op Twitter via @uitvaart!

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >