nieuws

Facultatieve
Sponsors

Trimbos-instituut onderzoekt forum voor nabestaanden zelfdoding

16 februari 2011


Lotgenotencontact voor nabestaanden van iemand die zelf een einde aan het leven heeft gemaakt. Anoniem en via een forum. Dat is waar het forum voor nabestaanden op 113Online.nl voor bedoeld is. Maar wat is de waarde van dit lotgenotencontact? Helpt het nabestaanden bij de rouw?

Het Trimbos-instituut doet sinds een jaar onderzoek onder nabestaanden om de werking van het forum te onderzoeken. Inmiddels hebben 120 nabestaanden zich aangemeld als deelnemer, maar het Trimbos zoekt nog meer mensen.

Jaarlijks plegen 1500 mensen in Nederland zelfmoord. Nog altijd rust er een taboe op zelfdoding en op het praten hierover. De nabestaanden voelen zich - vaker dan bij andere doodsoorzaken - verantwoordelijk voor het overlijden, schamen zich of voelen zich in de steek gelaten.

Om nabestaanden van mensen die suïcide hebben gepleegd beter te kunnen helpen, onderzoekt het Trimbos-instituut of het helpt om lotgenoten te ontmoeten op het forum. Het onderzoek richt zich op nabestaanden van 18 jaar en ouder die een kind, partner, ouder of andere dierbare hebben verloren aan zelfdoding. Zowel mensen die recent iemand hebben verloren als mensen bij wie het al langer geleden is kunnen meedoen aan het onderzoek. Voor meer informatie of opgeven voor deelname zie www.nabestaandenonderzoek.nl.

De resultaten worden in 2012 verwacht.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >