nieuws

Facultatieve
Sponsors

Voorlopig geen nieuwe begraafplaats in Zevenbergen

14 februari 2011

Als het aan de lokale fractie van de PvdA ligt gaan de plannen voor een nieuwe algemene begraafplaats in Zevenbergen(gem. Moerdijk) de komende jaren de ijskast in, dat meldt BN de Stem. Onderzoek heeft uitgewezen dat er voorlopig nog voldoende plek is op de huidige begraafplaats in Zevenberen en Klundert.

In een besloten bijeenkomst is de gemeenteraad vorige week bijgepraat over een onderzoek dat is uitgevoerd door Oranjewoud. Die cijfers schetsen een rooskleuriger beeld dat eerder naar buiten werd gebracht. Volgens de PvdA zijn er op de huidige begraafplaatsen voorlopig nog voldoende plekken en is er ruimte voor uitbreiding.

Een grasveld voor de algemene begraafplaats in Klundert zou bij de begraafplaats betrokken kunnen worden. Ook bij de begraafplaats in Zevenbergen zouden toch uitbreidingsmogelijkheden zijn. Voor de PvdA is het onderzoek voldoende reden om de plannen voor een nieuwe begraafplaats in de ijskast te leggen. Het CDA zegt de uitkomsten van het onderzoek eerst te willen bespreken binnen de eigen fractie voordat het met een reactie komt. De VVD laat aan de krant weten dat er nu in ieder geval iets meer tijd is om het plan te heroverwegen.

De gemeente is al heel lang bezig met plannen voor een nieuwe algemene begraafplaats. Ze wil deze realiseren omdat de huidige begraafplaatsen op termijn vol zullen raken. Het college ziet deze begraafplaats het liefst langs De Langeweg en wanneer die locatie niet haalbaar is zou gekozen kunnen worden voor de Klundertseweg. De gemeente zegt dat burgers binnenkort weer betrokken zullen worden bij de plannen.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >