nieuws

Facultatieve
Sponsors

Manu Keirse geeft lezing over helpen bij verlies en verdriet

16 februari 2011

Prof. Dr. Manu Keirse geeft op dinsdag 22 februari een lezing in het Yarden Crematorium Schagerkogge in Schagen. Het thema van de lezing is ‘helpen bij verlies en verdriet’.

Iedereen weet dat verlies tot het leven behoort en toch bereiden weinig mensen zich hierop voor. Zowel de rouwenden als de omgeving stellen zich allerlei vragen: “Is het normaal dat ik mij na maanden nog zo verdrietig voel? Zal ik nog ooit opnieuw kunnen genieten van het leven? Hoe komt het dat ik mij zo moe voel ook al heb ik bijna niets gedaan? Is het niet beter kleine kinderen te beschermen tegen verdriet? Rouwen mannen anders dan vrouwen?”

En dan de vragen van de omgeving: “Is het wel normaal dat iemand veel over haar overleden man praat? Is dat niet zich nestelen in het verdriet? Mogen wij onze kinderen nog wel meenemen bij vrienden waarvan een kind is gestorven? Zullen mensen niet sneller over hun verdriet heen zijn als we hen helpen er minder aan te denken? Maken mensen na een echtscheiding of bijvoorbeeld het verlies van werk een zelfde rouwproces door? Hoe kun je kinderen helpen een echtscheiding te verwerken?”

Op deze en andere vragen wordt op 22 februari door Manu Keirse, schrijver van het gelijknamig boek, een antwoord gegeven. Hij luisterde meer dan 30 jaar naar mensen in verdriet en reikt vanuit deze rijke ervaring suggesties aan.
Mensen die rouwen, zullen beter begrijpen wat ze doormaken en vrienden en familie kunnen concrete suggesties horen om naasten te helpen en tot steun te zijn. Prof. Dr. Manu Keirse is Hoogleraar aan de Faculteit Geneeskunde van de Katholieke Universiteit Leuven.

De lezing wordt gehouden in de aula van Yarden Crematorium Schagerkogge
Ontvangst vanaf 19.00 uur
Aanvang lezing 19.30 uur
De lezing is kosteloos, reserveren is wel noodzakelijk via tel.nr. 0224 213 409
of via e-mail cre.schagerkogge@yarden.nl

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >