nieuws

Facultatieve
Sponsors

Hengeloër boos over kap bomen begraafplaats

21 februari 2011

Hengeloër Harry Takens verzet zich tegen de kap van 35 bomen op de begraafplaats aan de Bornestraat, dat meldt de TC Tubantia. De gemeente laat de bomen op de begraafplaats kappen omdat het groen ‘gerevitaliseerd’ moet worden. Takens snapt daar niets van, volgens hem maakt de gemeente van een dodenakker een ‘dooienakker’.

Volgens de bezorgde burger had de begraafplaats altijd een zeer bijzondere beplanting. Er zou een bijzondere plant op de begraafplaats hebben gestaan waarvoor mensen speciaal naar de begraafplaats kwamen. Ze mochten er, met toestemming van nabestaanden, takjes vanaf knippen zodat ze deze konden verdelen. Deze bijzondere plant (waarvan de naam niet voor komt in het artikel) is volgens Takens al met de grond gelijk gemaakt.

Toen de begraafplaats cultureel erfgoed werd zou er een akte zijn ondertekend waarin stond dat de beplanting onaangetast moest blijven. Maar die akte zou zijn verdwenen. Takens hoopt dat de verantwoordelijk wethouder nog eens goed wil nadenken over de kap op de begraafplaats in Hengelo.

Bekijk hier een filmpje van de TC Tubantia over de kap.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >