nieuws

Facultatieve
Sponsors

En Toen Nabestaandenverzorging

10 februari 2011

Het woord zegt het al. Zo logisch en zo vertrouwd. Een vorm van verzorging in een periode die mensen overkomt: een sterfgeval binnen een familie. Dit kan plotseling gebeuren of er is een ziekbed aan vooraf gegaan en komt de dood toch nog onverwacht. Wanneer men de uitvaartverzorger opbelt is het doel overduidelijk; allerlei zaken moeten geregeld worden rondom de uitvaart en daarvoor bent u als uitvaartverzorger aanwezig. Wat overigens net zo belangrijk is, is dat de familie goed wordt opgevangen. Door de zorg uit handen te geven, kan een familie op hun gewenste manier omgaan met het verdriet.

Uit ervaring blijkt dat die zorg meestal wordt gedaan door naaste familie en/of buren. Veelal hebben ook deze mensen hun eigen verdriet, waardoor er bij hen een grote emotionele druk kan ontstaan. Ik verwacht dat ik tijdens die omstandigheden een bijzondere rol kan vervullen door die zorg op me te nemen.
Hierbij denk ik aan:

 • het uitvoeren van huishoudelijke taken,
 • het verzorgen van kinderen en/of huisdieren,
 • het beschermen van familie,
 • de bewaking en oppas tijdens uitvaart,
 • het fungeren als aanspreekpunt voor bezoek,
 • sociaal- en maatschappelijke ondersteuning

Samenvattend, op vele manieren kan ik de familie steunen tijdens de nabestaandenverzorging.

De nabestaandenverzorging lijkt zo simpel, maar toch is het juist zo belangrijk dat de familie alle tijd en rust krijgt om alles goed te regelen. Hierbij bedoel ik niet dat deze beschreven situatie alleen voor families bedoeld is; eenieder mag mij hiervoor vragen.
Voor de besproken zorg, die ik van families over wil nemen, bied ik twee mogelijkheden aan:

 • een compleet pakket, wat inhoudt dat ik 25 klokuren, vanaf de melding tot na de uitvaart, zorg bied aan de familie, in nauwkeurig overleg met hen. Preciezer gezegd: ik zal nagaan welke zorg zij nodig hebben.
  Prijs: een pakket kost € 875,00 voor 25 uur zorg
 • een urenplan, waarbij een familie mij per uur kan inhuren voor een bepaald dagdeel cq taak (minimum aantal in te huren uren: 3)
  Prijs: als men per uur[min.3 uur] inhuurt is dat € 40,00 per uur  En Toen Nabestaanden verzorging
  Rianne van der Wal
  Bielemansdijk 21
  7025 CN Halle
  T 06 - 41 83 85 00
  www.nabestaandenverzorging.nl
  info@nabestaandenverzorging.nl

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >