nieuws

Facultatieve
Sponsors

Eén algemene begraafplaats in gemeente Kaag en Braassem

8 februari 2011

De gemeente Kaag en Braassem heeft plannen om te komen tot één gemeentelijke of algemene begraafplaats, dat meldt De Echo. Het bestuur van de fusiegemeente (bestaat uit 10 dorpen) kiest voor de algemene begraafplaats in Woubrugge. De Wmo-adviesraad wijst de gemeente op het menselijke aspect en de consequenties van de voorgestelde maatregelen.

In een brief van B&W zou volgens de Echo al per 1 februari uitvoering worden gegeven aan de maatregelen. Ze maken onderdeel uit van een (concept) beleidsplan waarin zeer vergaande bezuinigingsmaatregelen worden voorgesteld.

De Wmo-adviesraad zou al op 23 december een adviesbrief hebben gegeven aan het college met de vraag om de plannen te herzien. Ze willen dat er meer rekening wordt gehouden met het menselijke aspect. Maar het lijkt erop dat het college het advies naast zich neerlegt. De Wmo-adviesraad zegt in de Echo dat ze het merkwaardig vindt dat er al uitvoering wordt gegeven aan de bezuinigingsplannen. De raad vraagt zich in een brief aan de gemeente af of hun adviezen wel zin hebben.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >