nieuws

Facultatieve
Sponsors

Bewoners starten actie tegen modderige paden

1 februari 2011

Bezoekers van begraafplaats De Greente in Genemuiden zijn zeer ontevreden over het nieuwe deel van de begraafplaats. Vooral de slechte onverharde paden is bezoekers een doorn in het oog, dat meldt de stentor. Bij een beetje regen of sneeuw zijn de paden eigenlijk ontoegankelijk.

"Op het oude deel van de begraafplaats liggen asfaltpaden en houdt men dus droge voeten tijdens een uitvaart of bezoek. Maar tussen de tegenover elkaar liggende graven op het nieuwe deel is slechts een groenstrook aangelegd. Al bij een beetje regen of sneeuw zijn waterdichte regenlaarzen of stevige winterschoenen dan absoluut nodig om het een beetje droog te houden. Want grote kans dat je tot de enkels in de modder zakt. Om over bezoekers in scootmobiel, rolstoel of met rollator nog maar te zwijgen", aldus uitvaartondernemer Joop van Dijk in de Stentor. De uitvaartondernemer heeft al eerder aan de bel getrokken bij de gemeente, maar daar is toen niets mee gedaan. Hij is nu samen met een aantal inwoners een handtekeningenactie gestart.

Naast de slechte paden is men ook niet tevreden over de graven op het nieuwe gedeelte. De ruimte tussen naastliggende graven is volgens de initiatiefnemers veel te smal waardoor belangstellende bij een begrafenis noodgedwongen op een ander graf moeten staan of er overheen moeten lopen.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >