nieuws

Facultatieve
Sponsors

Versailles Casket: kisten die leiden tot automatische mummificatie van overledenen

8 februari 2011


Versaille caskets maakt geen gewone uitvaartkisten maar kisten die tot doel hebben de overledene te laten mummificeren. Geen product dus voor de Nederlandse markt waar de wetgever eist dat lijkomhulsels biologisch afbreekbaar moeten zijn.

De wetenschappers en technici van "Versailles Casket" hebben jarenlang onderzoek en experimenten gedaan naar de conservering van een menselijk lichaam. Uiteindelijk hebben ze een formule ontdekt die maakt dat het lichaam na verloop van tijd wordt gemummificeerd. Dit wordt bereikt door een speciale chemische substantie aan te brengen op de onderkant en zijkanten van de kisten van Versaille Caskets. Deze chemische laag absorbeert de vochtigheid en zuurgraad van het lichaam. Hierdoor zou het lichaam mummificeren en blijft het een aantal jaren in nagenoeg perfecte staat.


Pharaoh 24k Gold Model - Legend of the Pharaoh, met accessoires

Versailles Casket geeft op haar site ruiterlijk toe dat het onmogelijk is een lichaam voor eeuwig te conserveren maar met het 'auto-mummificatie' proces, dat het lichaam uitdroogt door vocht en zuur in de kist te absorberen, kom je een heel eind. Vocht en zuur bemoeilijken volgens het bedrijf de instandhouding van het lichaam. Het hele procede is volgens Versailles Casket al 3000 jaar beproefd door de Egyptenaren en Chinezen. Het kan er zelfs toe leiden dat (delen van de) huid, het haar en gelijkenis tot 3000 jaar na overlijden behouden blijven.

Een prijs wordt niet genoemd.Pharaoh 24k Gold Model - Legend of the Pharaoh, met accessoires


Voor meer informatie
Versailles Casket.
Phone (USA only): 1-800-342-9223
Phone/Fax: 1-702-990-0392
Fax (USA only): 1-702-450-2756

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >