nieuws

Facultatieve
Sponsors

WANNEER WORDT HET WEER LEUK?

11 februari 2011


Heeft jouw kind een dierbare verloren?
Werk je met een puber die rouwt?
Hoe maak je de dood bespreekbaar?


Springfilm brengt een dvd uit met 3 films over rouwverwerking bij kinderen en jongeren. Deze dvd biedt kinderen herkenning, inzicht en troost. Daarnaast zijn de films een handreiking voor volwassenen en professionals.

*Wanneer wordt het weer leuk? Documentaire over de achtjarige Tijmen die plotseling zijn vader verloor. Hij krijgt rouwtherapie van Tineke. De elfjarige Renske verloor haar vader na een lang ziekbed. Zij heeft nog leuke dingen samen met haar vader kunnen doen. (Teleac) Ook geschikt voor in de klas.
*Het Gevoel van Allerzielen. Documentaire over twee pubers Anne en Bram en de manier waarop zij omgaan met het verlies van een dierbare. Annes vader pleegde zelfmoord en Brams oudste broer overleed plotseling.(KRO) Ook geschikt voor in de klas.
*Voorlichtingsfilm voor volwassenen en professionals. Deze film is geschikt voor volwassenen en iedereen die (professioneel) werkt met kinderen. Centraal staat de belevingswereld van kinderen en hun rouwproces. Met tips en protocollen. Ondermeer geschikt voor ouders, leerkrachten, hulpverleners en professionals in de uitvaartbranche.
De dvd met de 3 films-in-1 zijn vanaf nu te bestellen via info@springfilm.nl
Kosten: 15 euro (exclusief BTW en verzendkosten)

De films werden gemaakt met ondersteuning van Teleac/NTR, KRO, Leraar24, Stichting Boschuysen en Stichting Dela Fonds.
www.springfilm.nl
Tel: 020-3306394