nieuws

Facultatieve
Sponsors

Bijzondere bijstand voor uitvaart doodgeboren kindjes

9 februari 2011

Een inwoner van Hoogeveen wil dat de gemeente bijzondere bijstand geeft aan ouders die de uitvaart van hun te vroeg geboren baby niet kunnen betalen, dat meldt Binnenlandsbestuur. De indiener van het verzoek had zelf geen geld voor de crematie of begrafenis van zijn doodgeboren kindje.

De wethouder van Sociale Zaken in Hoogeveen vindt dat de gemeente rekening moet houden met de zware omstandigheden van mensen. Wanneer deze mensen een beroep doen op een gemeentelijke regeling vereist dat een andere benadering dan bij een meer zakelijke aanvraag.

De indiener moet zelf rondkomen van een uitkering. In december beviel zijn vrouw van een overleden baby van twintig weken. De gemeente besloot toen niet in te gaan op zijn verzoek om financieel bij te springen om zo de uitvaart mogelijk te maken. De wethouder laat aan Binnenlandsbestuur weten dat ze begaan is met deze ouders. Ze vindt het erg vervelend dat de ouders bij deze verdrietige gebeurtenis het gevoel hebben niet juist behandeld te zijn. De wethouder zegt zich in te gaan zetten voor een goede behandeling van de ouders in deze zaak. De bezwaarschriftencommissie heeft de zaak in beraad en zal na de hoorzitting van 16 februari een advies uitbrengen aan de gemeente. Daarna zal het college bepalen wat er gaat gebeuren.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >