nieuws

Facultatieve
Sponsors

Laat uw huisdier zegenen op dierendag

24 september 2010

Op Werelddierendag, maandag 4 oktober aanstaande, wordt op begraafplaats Oud-Rijswijk de traditionele Katholieke dierenzegen gehouden. Met deze zegen ontvangen de dieren heil en voorspoed in hun leven.

Mensen kunnen met hun hond, kat, konijn, goudvis of een ander huisdier vanaf 18.30 terecht op de begraafplaats. Pastor Anneke Smit zorgt die avond voor de dierenzegen. Jans Springer van begraafplaats Oud-Rijswijk: 'Werelddierendag op 4 oktober is feitelijk de sterfdag van de heilige Franciscus van Assisi die stierf in 1226. Hij had veel eerbied voor het leven van dieren, wat ongebruikelijk was in die tijd. In 1929, op een dierenbeschermingscongres in Wenen, is zijn sterfdag uitgeroepen tot Werelddierendag. Sinds 1930 vieren we dit ook in Nederland.’

Zieke dieren zullen overigens niet genezen door de zegening, maar er zal wel om kracht worden gevraagd voor deze dieren. ‘Tegenwoordig zijn huisdieren gezelschapsdieren en worden gezien als 'volwaardige' gezinsleden. In de dierenzegen wordt het verbond en de liefde tussen mens en dier bekrachtigd’, aldus Jans Springer.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >