nieuws

Facultatieve
Sponsors

Oplichter steelt van (uitvaart)bloemisten

27 september 2010

Verschillende bloemisten uit Haarlem en omgeving zijn bestolen door een oplichter die bloemwerk bestelt voor zijn overleden moeder. Met een smoesje weet hij de bloemisten ook nog over te halen om hem geld te lenen, dat meldt de IJmuider Courant.

Volgens de krant komt de man drie keer langs bij de bloemisten. In eerste instantie bestelt hij bloemen voor zijn zogenaamd overleden moeder. Een paar dagen later komt de man opnieuw op bezoek om nog meer bloemwerken te bestellen. De man weet het toneelstuk zo goed te spelen dat mensen in de winkels echt het gevoel hebben dat hij heel verdrietig is. Met de man wordt afgesproken dat hij de bloemwerken zal betalen als hij ze op de dag van de uitvaart komt ophalen.

Kort na het tweede bezoek staat de man weer binnen. Hij is buiten adem en vertelt de bloemist dat hij zijn sleutels en portemonnee thuis heeft laten liggen. Aan de bloemist vraagt hij of ze hem wat geld kunnen lenen voor de taxi en een bedrijf dat zijn deur kan forceren om binnen te komen. Het geleende geld belooft hij terug te betalen zodra hij de bloemen komt ophalen. Als hij het geld, zo’n 65 euro, heeft gekregen gaat hij weg om niet meer terug te komen. De bloemen worden eveneens niet opgehaald. Een gedupeerde bloemist probeerde nog contact te zoeken via het telefoonnummer dat de man had achtergelaten. Maar op dat nummer krijgt de bloemist direct de voicemail te horen. Een van de bloemisten laat in het artikel weten dat ze vooral baalt dat de oplichter het vertrouwen van de ondernemer schaadt.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >