Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Weinig ruimte voor graven in Ierland

donderdag 3 september 2010

Ieren die kiezen voor een traditionele begrafenis hebben steeds meer moeite om ruimte te vinden voor een graf, dat meldt The Independent. Veel begraafplaatsen raken nagenoeg vol en dat in tijden waarin de lokale overheden geen geld hebben om extra gronden te kopen.

Doordat de vraag naar graven aan blijft houden en er steeds minder aanbod is stijgen de prijzen fors. Op verschillende begraafplaatsen is de prijs inmiddels tien keer verdubbeld. Omdat lokale overheden uitbreiding van de begraafplaatsen vaak niet kunnen bekostigen wordt er druk gezocht naar alternatieven.

In Ierland wordt momenteel 30% van de overledenen gecremeerd. Dat percentage ligt aanzienlijk lager dan in Nederland. Volgens The Independent ligt dat percentage nog relatief laag omdat er nog geen echte crematiecultuur is in Ierland. Het eerst crematorium werd pas in 1980 geopend.

Om te zorgen dat het ruimtegebrek wordt aangepakt wordt druk gezocht naar alternatieven voor de reguliere begraafplaatsen. De komst van de eerste eco-begraafplaats kan mogelijk helpen. Deze begraafplaatsen kosten aanzienlijk minder in onderhoud en zijn natuurvriendelijk. Daarnaast denkt men dat veel Ieren in de toekomst gebruik zullen maken van resomatie. Overigens is de verwachting wel dat er ook in de toekomst nog veel Ieren zullen kiezen voor het traditionele graf met daarop een grafsteen.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder