nieuws

Facultatieve
Sponsors

Politie laat lichamen opgraven voor onderzoek

1 september 2010

Amsterdamse rechercheurs laten aanstaande maandag verschillende lichamen opgraven op begraafplaat St. Barbara. Diverse media melden dat het gaat om lichamen van mensen waarvan de identiteit nooit is achterhaald. Met nieuwe DNA-technieken hopen de rechercheurs een aantal oude vermissingszaken op te lossen.

Benadrukt wordt dat de opgravingen geen verband houden met geweldsmisdrijven. Toch hoopt de politie nabestaanden na jaren van onzekerheid te kunnen vertellen wat er is gebeurd met hun vermiste familielid. De zaak is overigens bij toeval naar voren gekomen. Dat gebeurde toen rechercheurs op het kerkhof bezig waren met een cold case onderzoek naar de dood van een onbekende vrouw in 1999. De vrouw werd in een klikobak gevonden in het water bij de Gaasp.

Toen de rechercheurs op het kerkhof zagen dat er verschillende graven lagen van onbekenden kwamen ze op het idee om de lichamen op te laten graven. Daar komt ook nog bij dat een aantal van deze graven geruimd zouden gaan worden. Door nieuwe DNA-technieken is het niet ondenkbaar dat de onbekende overledenen als nog geïdentificeerd worden.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >