nieuws

Facultatieve
Sponsors

25 en 26 september Open Dagen Crematorium en Begraafplaats Hofwijk

Afscheid is het begin van een herinnering

15 september 2010


Eén van de meest intense periodes in een mensenleven is het moment waarop je voorgoed afscheid moet nemen van een dierbare. Een mooie plek om de overledene achter te laten kan troostrijk zijn.

De Open Dagen op 25 en 26 september van begraafplaats en crematorium Hofwijk bieden een goede gelegenheid om zelf de sfeer te proeven en kennis te maken met een organisatie die de laatste fase van het aardse leven van mensen zo persoonlijk en warm mogelijk verzorgt.

Kijkje achter de schermen
Op 25 en 26 september kunnen bezoekers onder deskundige begeleiding alle ruimten van het crematorium met eigen ogen bekijken. Bezoekers krijgen een beeld van de mogelijkheden voor een persoonlijk afscheid. Mensen kunnen veel zelf bepalen. Zo bepaalt iedereen zelf bij welk crematorium of bij welke begraafplaats het afscheid zou moeten plaatsvinden. Ook door keuze van de catering, de muziek en de toespraken krijgt een afscheid een persoonlijke vorm. De open dagen laten mensen kennismaken met de mogelijkheden.

Programma
Hofwijk is van 10:00 tot 16:00 uur open voor publiek.

  • Rondleidingen door het crematoriumgebouw
  • Met een paardentram over de begraafplaats
  • Proeverijen
  • Een knutselhoek voor de kinderen
  • Informatie over webcasten: een live uitzending via internet
  • Workshop van een steenhouwer en een bloemist
  • nformatie over asbestemmingen
  • Stadsdichter Jana Beranová draagt voor uit eigen werk
  • Optredens van het Rotterdamse uitvaartkoor Fermate
  • Verschillende uitvaartondernemingen zijn aanwezig om vragen te beantwoorden


Locatie
Hofwijk ligt aan de Delftweg 230, 3046 ND Rotterdam.

Hofwijk
De begraafplaats Hofwijk is in 1938 aangelegd als algemene begraafplaats voor de toenmalige gemeente Overschie naar een ontwerp van architect F. Theeuwis. De begraafplaats is opgehoogd met zand uit de duinen bij Waalsdorp. Begraafplaats Hofwijk heeft naast het algemene ook een rooms-katholiek gedeelte en een urnentuin. Tevens is er een erehof voor Nederlandse militairen die zijn gesneuveld in de Tweede Wereldoorlog. In 1977 werd het crematorium er aan toegevoegd.

In 2008 is het crematorium volledig gemoderniseerd en is er een nieuw parkeerterrein aangelegd. Hofwijk beslaat 27 hectaren en kent een verrassende landelijke ambiance.

Voor meer informatie, zie www.rotterdam.nl/crematorium of bekijk onderstaande video:

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >