nieuws

Facultatieve
Sponsors

Kom wandelen op Rhijnhof – Typisch Leids

Zondag 30 mei van 11.00 - 17.00 uur

22 mei 2021

In het kader van het Nationale Weekeinde van de Begraafplaats nodigt Rhijnhof iedereen uit voor een wandeling op het 12 hectare grote Gedenkpark. Aan de hand van een plattegrond en thematische routes kunnen bezoekers op eigen gelegenheid coronaproof wandelen. Er is natuur, kunst en een sneak preview van de nieuwe mogelijkheden voor asbestemming op Rhijnhof met o.a. het Leidse Hof met veel Leidse Sleutels, de Leidse vlag en een Leidse Verstrooischaal. Ook kan men The balancing act of a myth zien, het kunstwerk dat speciaal voor Rhijnhof gemaakt werd als onderdeel van Beelden in Leiden 2021.

De Tuin van Mien Ruys

De Tuin van Mien Ruys is een apart ‘eilandje’ op Rhijnhof, aangelegd door de bekende tuinarchitecte Mien Ruys. De Tuin wordt op dit moment gerenoveerd en heringericht met een Verstrooilaan, Gedenkboom, Vlinder Hof, Zwanen Hof, Bloemen Hof en het unieke Leidse Hof. De Leidse Sleutels zijn daar prominent aanwezig en de Leidse vlag wappert in top. Bezoekers kunnen kennisnemen van de Leidse Verstrooischaal, waarmee Rhijnhof een voor Nederland nieuwe manier van as verstrooien introduceert. De as van de overledene wordt direct in de aarde opgenomen en nabestaanden worden niet geconfronteerd met de as van andere overledenen. Uniek is ook dat families na een asbijzetting zo lang als ze willen kunnen verblijven in de nieuwe Ceremonietent en op het Mien Ruys Plein.

Plattegrond en routes

De plattegrond en de routes langs natuur en kunst zijn verkrijgbaar bij Theehuis Veldheim en bij de Ceremonietent in de Tuin van Mien Ruys. Daar staat ook een kopje koffie of thee ‘to go’ met wat lekkers klaar. Medewerkers van Rhijnhof zijn aanwezig voor het geven van informatie het beantwoorden van vragen.

Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Leiden op www.uitvaart-leiden.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >