Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Vragen naar aanleiding overname Yarden door DELA

dinsdag 4 mei 2021

Naar aanleiding van het persbericht over de overname van Yarden door DELA heeft de redactie vragen voorgelegd aan DELA over wat de overname betekent voor de machtsconcentratie in bepaalde regio, de werkgelegenheid en het merk Yarden. Lees hier de antwoorden.

Zijn er locaties (crematoria, begraafplaatsen, uitvaartcentra) die de nieuwe entiteit op last van de ACM moet afstoten om een te grote machtsconcentratie tegen te gaan?

Antwoord DELA: Voor het antwoord op deze vraag is het nog te vroeg. Vandaag is het plan tot overname getekend. Pas als de toezichthouders (DNB en ACM) het plan goedkeuren gaat de overname plaatsvinden. En dan kunnen we meer duidelijkheid geven.

Zal het samengaan van Yarden en DELA gedwongen ontslagen tot gevolg hebben?

Antwoord DELA: We streven ernaar de personele gevolgen zoveel mogelijk te beperken.

Wat gebeurt er met het merk Yarden en het Yarden hoofdkantoor?

Antwoord DELA: Als het plan doorgaat dan verdwijnt het hoofdkantoor in Almere en zal uiteindelijk het merk Yarden uit de markt verdwijnen.

Wat betekent die voor Yarden franchisenemers?

Antwoord DELA: DELA neemt heel Yarden over inclusief eventuele lopende franchisecontracten.

Eerder liet Yarden al weten dat alle lopende franchiseovereenkomsten tot einddatum conform gemaakte afspraken zullen worden uitgediend. De laatste franchiseovereenkomst loopt af in augustus 2025.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder