nieuws

Facultatieve
Sponsors

‘Roller Coaster’ primeur in Monuta uitvaartmuziek Top 10

Meer persoonlijke muziek bij afscheid in kleine kring

18 mei 2021

In de jaarlijkse landelijke Monuta uitvaartmuziek Top 10 van 2020 is behoorlijk wat veranderd. ‘Roller Coaster’ van Danny Vera staat voor het eerst in de Top 10 op nummer 5. Vorig jaar verdween het immer populaire, ‘Waarheen, waarvoor’ van Mieke Telkamp nog uit de lijst (16). Dit jaar is ze weer terug op de zesde plaats. Sinds 2016 is de Top 3 niet meer veranderd tot nu toe. Frans Bauer stootte met zijn lied ‘Een trein naar niemandsland’ Claudia de Breij met ‘Mag ik dan bij jou’ van de derde plaats.


“Muziek is een onderdeel van de uitvaart dat mensen toch makkelijker bespreken met elkaar. Het is ook een van de onderwerpen waar je vaak al over hebt nagedacht voor je eigen uitvaartwensen. Muziek waar je samen een associatie bij hebt maakt een afscheid persoonlijk en geeft sfeer, vooral als het ook nog eens samen is uitgezocht. Afgelopen jaar was er vaak een beperking van het aantal genodigden door corona waardoor uitvaarten vaak plaatsvonden in kleine kring. Daarom is het opvallend dat juist dit jaar ongeveer 1 op de 4 muzieknummers één keer voorkwam in onze lijst. Blijkbaar kiezen we toch anders - en naar het lijkt - nog persoonlijker voor specifieke muziek tijdens een kleiner afscheid,’’ zegt Corné Mulders, directeur Uitvaartbedrijf bij Monuta.


Stijgers en dalers

De grootste daler van 2020 is Vera Lynn’s ‘We’ll meet again’ die van 8 naar 25 is weggezakt uit de Top 10 waar ze sinds 2016 in stond. De populariteit van Marco Borsato’s muziek bij een uitvaart is ook gedaald. Zijn lied ‘Afscheid nemen bestaat niet’ is 4 plekken gezakt. In de Artiesten Top 10 is Borsato van de tweede plaats verstoten door Frans Bauer. De Top 3 artiesten waarvan nabestaanden de nummers kozen zijn in chronologische volgorde André Rieu, Frans Bauer en Andrea Bocelli & Sarah Brightman.

Regionaal

Om de Monuta uitvaartmuziek Top 10 samen te stellen zijn bijna 3.300 muzieknummers geanalyseerd die in 2020 zijn afgespeeld bij afscheidsdiensten van Monuta. Livemuziek en kerkmuziek zijn niet meegenomen in de analyse. In de regio’s met voldoende data is een Top 5 gemaakt. Regionaal is de Top 5 verschillend. Zo staat er in de Top 5 van Limburg klassieke muziek en kiezen Drentenaren voor de Hollandse klassiekers.

Over Monuta

Monuta is sinds 1923 specialist op het gebied van afscheid en beschikt inmiddels over ruim honderd uitvaartverzorgers, 7 eigen crematoria en 3 begraafplaatsen verspreid over heel Nederland. Meer dan 1,7 miljoen mensen in Nederland en Duitsland zijn bij Monuta verzekerd. Monuta verzorgt uitvaarten, maakt deze financieel mogelijk met uitvaartverzekeringen en is een partner voor het bespreken en vastleggen van uitvaartwensen. Meer informatie is te vinden op www.monuta.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >